Cizre`de"İntiharı Önleme" Konulu Halk Eğitimi Verildi

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Cizre İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Psikolog Sinem Vural tarafından kadınlara yönelik ‘'İntiharı Önleme''...
 

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Cizre İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Psikolog Sinem Vural tarafından kadınlara yönelik ‘’İntiharı Önleme’’ konulu halk eğitimi verildi.

Her yıl 800.000’den fazla kişi intihar sonucu hayatını kaybetmekte, bu sayının 25 katı kadar da intihar girişiminde bulunulmaktadır ve bundan en çok gençler etkilenmektedir. Daha çok insanın psikolojik ilk yardım becerilerinin geliştirilmesi intihar oranlarının düşmesine yardımcı olacaktır.

İntihar girişiminde bulunmuş kişiler hikayelerini anlatarak diğer insanların hangi söz ve davranışlarının önemli olduğu hakkında bize çok şey öğretir. Genellikle bu kişiler hayatlarına son vermekten başka alternatif göremedikleri noktaya gelmelerini ve onları bu sonuca götüren günler, saatler ve dakikaları dokunaklı bir şekilde anlatırlar. Genellikle ölmek istemedikleri, bunun yerine birinin kendilerine müdahalede bulunup onları durdurmasını istediklerini anladıklarını belirtirler. Çoğu, umutsuzluklarını hisseden ve onlara iyi olup olmadığını soran birilerini aradıklarını söyler. Neredeyse evrensel olarak, "Eğer biri bir dakikasını ona ayırsaydı içine girdikleri yörüngenin kırılacağını" söylemektedir. İntihar önlenebilir bir halk sağlığı sorunudur.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri