DEM Parti Şırnak İl Başkanlığı’ndan Kobanê Yıl Dönümünde Basın Açıklaması

DEM Parti Şırnak İl Başkanlığı, Kobanê’nin yıl dönümünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Parti binası önünde düzenlenen açıklamaya partililer, DEM Şırnak Milletvekili Nevruz Uysal Aslan ve İl Başkanı Abdullah Güngen katıldı.

İl Başkanı Abdullah Güngen, basın açıklamasını Kürtçe yaparak, “DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarını engellemek için sokaklara dökülen halkımıza karşı, birçok partimizin üyesi yaşamını yitirdi ve yaralandı. Sonrasında, hükümetin, 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili olarak çok sayıda parti yöneticisi ve üyesine, başta genel başkanlarımız Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş olmak üzere, komplo iddialarıyla yıllarca hapis cezası verdi,” dedi.

Güngen, 6-8 Ekim 2014 etkinlikleri sırasında hayatını kaybeden arkadaşlarını ve parti üyelerini saygıyla andıklarını belirterek, “Onların anısına, bu mücadelenin devam edeceğini bir kez daha vurguluyoruz. Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş şahsında, Kobanê Komplosu'na karşı duruşumuzu onurlu bir şekilde sürdüreceğimizi belirtmek istiyoruz; direniş ve mücadelelerine destek vereceğiz,” diye ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri