Şırnak’ta sağlanan huzur ortamı doktor ve yatırım bekleyen Şırnaklılara yaradı. Önceki yıllarda atanan sağlık personelinin büyük bir kısmı göreve başlamadan istifa ediyordu ve teröristlerin saldırıları sonucu birçok yatırım yapılamıyordu. Şırnak’ta yapılan başarılı operasyonların ardından sağlanan huzur ve güvenlik ortamıyla birlikte Şırnak’a atanan tüm sağlık personelleri görevlerine başlıyor, yatırımlar yapılmaya devam ediliyor.
Geçmiş yıllarda her alanda personel sıkıntısı yaşanan Şırnak`ta son yıllarda ataması yapılan tüm personeller göreve başladı. Şırnak Devlet Hastanesinde birçok alanda yapılan yenileme çalışmalarıyla daha modern bir görünüme kavuştu.
Şırnak Devlet Hastanesinin sunduğu sağlık hizmeti itibariyle Şırnaklıların başka illere gitmeye mecbur bırakmadan gerekli sağlık hizmetini ve desteğini sağladığını belirten Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yakup Uslu, “Şırnak Devlet Hastanesi olarak amacımız yeni, saygın ve tercih edilebilir bir hastane olma hedefini taşıyoruz. En son tıbbi ve teknolojik imkanları yakalamış bir hastane vasfı olmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Şırnak Devlet Hastanesi yönetimi olarak iki unsur bizim için önem arz ediyor. Birincisi hastalarımız ve ikincisi de sağlık çalışanlarımız. Hastalarımıza yönetim ve doktorlar olarak, yaratanın bir emaneti olarak görüyoruz. O gözle bakıyor, onlara şefkat ve merhamet göstermeye çalışıyoruz. Hastalarımız hastanemize tedavi olmak için geldiklerinde aile sıcaklığı hissettiren bir ortamla karşılaşmaları bizim için önemlidir. Bu anlamda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Aynı zamanda sağlık çalışanları da önemli bizim için. Onların rahat ve huzurlu olmaları, şiddetten uzak olmaları bizim için önceliklidir. Bu anlamda da elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.
Şırnak devlet hastanesi yaklaşık 200 yatak kapasitesine sahip 2. Basamak vasfında bir hastane olduğunu belirten Hastane Başhekimi Uslu, “Fakat hastanemiz içerisinde ki teknolojik ekipmanlar, sunduğumuz sağlık hizmetleri, doktorlarımızın vasıfları itibariyle hastanemiz 3. Basamak bir hastane vasfına ulaşmış üzeredir. Bu anlamda en son yaptığımız Toplum Ruh Sağlığı merkezi, Ayakta Tedavi Merkezi, Nükleer Tıp, Gastroenteroloji doktorlarımız, Endokrinoloji doktorlarımız, Romatoloji doktorlarımız da bu vasfı yakalama adına gerekli desteği bize sağlıyorlar” dedi.
87 doktor ve günde yaklaşık 4 bin 500 hastanın başvurduğu Şırnak Devlet Hastanesinde bir çok alanda yeni hizmetlerin açtığını belirten Uslu, “Nükleer tıp anlamında Ocak ayında hastalarımız alacağımız. Orada da tedaviye başlayacağız. Aynı zamanda Anjiyo merkezimiz ve 3 basamak yoğun bakımımız bakanlık tarafından onayı verildi. Proje aşamasındayız. İnşallah 4-5 ay içinde oralarda da hasta almaya başlayacağız. Toplum Ruh Sağlığı merkezimizde de hasta almaya başladık. Orada da psikiyatri hastaların rehabilitasyonlarını sağlıyoruz. Buda Türkiye’de birçok hastanede olmayan ve bizim hastanemizde başlanan bir hizmettir. Aynı zamanda Ayakta Tedavi Merkezimizde hasta almaya başladı. Hastanemiz sunduğu sağlık hizmeti itibariyle Şırnaklıların başka illere gitmeye mecbur bırakmadan gerekli sağlık hizmetini ve desteğini sağlıyor. Hastalarımızın yüzde yüzüne yakınını Şırnak devlet Hastanesinde gerekli takip ve tedavi sağlıyoruz” dedi.
KBB uzmanı Opr. Dr. Sinan Aksoy, Şırnak Devlet Hastanesinde birçok ameliyatı yapabiliyoruz. Özellikle son bir ay içinde dudak kanseri ile ameliyat ettiğimiz bir hastamız oldu. Bunların Şırnak gibi bir yerde olması, Şırnak halkın başka illere gitmesini önlemektedir. Bu tür ameliyatlar için en yakın gönderebildiğimiz yer Diyarbakır Üniversite Hastanesiyken bu ameliyatları burada planlıyor ve yapmak hastalara konfor açısından, maddi açıdan, manevi açıdan destek sağladığına inanıyoruz. Bu ameliyatların daha önce burada yapılmadığını bilindiği için hastalar Şırnak devlet Hastanesine başvurmayı pek düşünmüyorlardı. Bu ameliyatları yaptıkça hastalarında bize olan güveni sağlandı. Bize kanser vakalarında ve başka bir çok konuda Üniversite hastanelerine gitmesi gerektiren vakalarda bize gelmesini sağladık. Bu şekilde Şırnak Devlet Hastanesinde Şırnak halkına daha iyi hizmet verdiğimizi düşünüyoruz” dedi.
Ortopedi Dr. Erdal Eren, “Burada hasta odaklı çalışmaya gayret ediyoruz. Şırnak devlet hastanesinin hizmet kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Yapabildiğimiz ameliyatlar Şırnak şartlarına göre kaliteli ameliyatlar gerçekleştiriyoruz. Bunları da denetleme şansımız da var. İstatistik biriminde yaptığımız ameliyatlar belli oluyor. A, B, C sınıfı ameliyatlar ne sıklıklarla gerçekleştirdiğimizi geriye dönük görebiliyoruz. Şırnak devlet hastanemizde A sınıfı ameliyat yapılıyor ve kaliteli hizmette veriyoruz. Yoğun bakımlarımızda hastalarımız için yeterlidir. Verilen hizmet kalitesi açısından da biz güler yüzlü ve hasta odaklı çalıştığımızı düşünüyorum. Biz burada hastalarımız farklı şehirlere ve farklı hastanelere göndermemeye çalışıyoruz. Sevk denetleme zincirlerimizde var. Her hekimin her hasta için ayrı ayrı yaptığı sevkler y sonunda değerlendiriliyor. Niçin sevk ediyoruz, neyi başaramıyoruz. Bunların toplantılarını yapıyoruz. İllere sevkleri azaltmaya çalışıyoruz. Çünkü burada hekim kadromuzda geniştir. Hastane imkânları da birçok hasta tedavileri içinde yeterlidir. Çevre illerden ve çevre ilçelerden de hasta alıyoruz. Özellikle cerrahi ameliyat gerektiren hastalıklar için kaliteli hizmet verdiğimizi düşünüyoruz” dedi.
Nükleer Tıp Uzmanı Fatmanur Çelik, “Nükleer Tıp hizmetleri burada Şırnak halkımıza ve hastalarımıza elimizden geldiğince hizmet vermeye çalışıyoruz. Hastalarımızı bu yeni cihazımızla tahlil ve tetkik edeceğiz. Buda Şırnak için büyük bir ayrıcalıktır nükleer tıp imkânların olması. Hastalarımız başka illere gitmeden burada bütün imkânlardan faydalanabilecekler” dedi.
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Ergoterapist İş ve Uğraşı Terapisti Buşra Doğu da, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz geçen haftalarda aktifleşti. Burada daha çok Psikiyatri bozukluğu olan, Şizofreni hastalarımız geliyor. Bu hastalarımızın daha çok topluma kazandırılması, daha çok sosyal aktivitelerin yerine getirilmesi, diğer hasta guruplarıyla aktifleşmesi için çalışıyoruz. Ev ziyaretlerine başladık. Servisimiz var. Hastalarımızı evlerinden alıp, tedavilerin ardından tekrar evlerine bırakıyoruz. Bu güzel bir çalışma, çünkü hastalarımızın gelmesi biraz zor oluyor” dedi.