İdil Ziraat Fakültesi’nin Şırnak’a taşınması tepki topladı

İdil Ziraat Fakültesinin fiziki şartları uygun olmadığı iddiası ile Şırnak Üniversitesine taşınması büyük bir tepki topladı.

Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü, İdil Ziraat Fakültesi’nin fiziki alt yapısı, derslikleri ve barınma gibi sorunlardan dolayı 2024-2025 eğitim öğretim yılında geçici olarak Üniversite’nin ana kampüsünde faaliyetlerine devam edeceğini açıkladı.

Şırnak Üniversitesinin yapmış olduğu bu açıklamaya İdil halkı ve İdil eğitim camiasından tepki yağdı.2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde Şırnak Üniversitesi rektörlüğü İdil Ziraat Fakültesinin Şırnak’a taşınacağını açıklamış ancak gelen tepkiler üzerine bu karardan vazgeçilmişti.

Bir Yıl arayla yine aynı karar, aynı tartışma ve aynı tepkiler

İdil’li vatandaşlar bir yıl arayla yine ziraat fakültesinin taşınması kararı ile karşı karşıya gelirken, bir yıl aradan sonra da tepkilerde aynı oldu.Şırnak Üniversitesi rektörlüğü 2023 yılı Temmuz ayında Ziraat Fakültesi’nin taşınacağını açıklamış İdil Halkı sanat sokağında düzenlemiş olduğu basın açıklaması ile bu karara yüksek perdeden tepki vermişti.Aradan geçen bir yıla rağmen bu kararından vazgeçmeyip ziraat fakültesini Şırnak’a taşıyan Şırnak Üniversitesi rektörlüğü tepkilerin hedefi oldu.

Ziraat Fakültesi’nin Şırnak Üniversitesi kampüsüne taşınmasının adil bir karar olmadığına vurgu yapan İdil Halkı, 2023 yılında da yine bu tartışmaları yaşamış ve biz halk olarak bu karardan vazgeçilmesi gerekli yetkili mercilere talepte bulunmuş ve Şırnak Milletvekili Arslan Tatar’ın bulunduğu bir toplantıda Ziraat Fakültesi’nin İdil’den taşınmayacağı sözü verilmişti.

İdil Halkına verilen söz tutulmadı

İlgili yetkililerin Ziraat Fakültesi’nin taşınmayacağı yönünde İdil Halkına verdikleri sözde durmadıklarını iddia eden Halk, bizler ilgili kurum ve yetkililerin bize verdikleri sözde durmalarını istiyoruz ve Şırnak Üniversitesi’nin bu kararını da kabul etmiyoruz. Madem söz verdiniz sözünüzde durun ve Fakültemize dokunmayın. Fakültenin taşınmaması için geçen yıl nasıl mücadele ettiysek şimdide de bu mücadelemize devam edeceğiz.

İdilli vatandaşlar, İdil’in yetiştirdiği tek bilim adamı olan Şırnak Üniversitesi eski Rektörü Rahmetli Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas’ın ilçeye kazandırdığı bu ziraat fakültesine sahip çıkmak için bütün İdil halkını birlik olmaya ve bu karara karşı durmaya davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri