Kapı Kule Sınır Kapısı'nda bekleyiş 5 dakika, Habur’da ise 32 saat

Kapı Kule Sınır Kapısı ve Habur Sınır Kapısındaki bekleme Süresi farkı tepkilere neden olurken, Şırnaklı vatandaşlar Kapıkule sınır kapısında insanlar 5 dakika beklerken Habur Sınır kapısında ise 32 saat bekliyorlar diye tepkilerini dile getirdi.

Türkiye’nin en büyük ekonominin can damarı olan Kapı Kule Sınır Kapısı ve Habur Sınır Kapısında vatandaşların bekleme süreleri arasındaki saat farkı tepkilere neden olurken, Şırnak İkinci sınıf muamelesi mi görüyor sorularını da akıllara getirdi.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olan Kapı Kule Sınır Kapısında yolcuların işlemlerini daha kısa sürede bitirebilmeleri için giriş ve çıkış noktalarında bulunan pasaport işlem noktalarını iki katına çıkardı. Böylelikle günlük yaklaşık olarak 2 bin 500 otobüsün giriş ve çıkış yaptığı Kapı Kule Sınır Kapısı’nda yolcuların bekleme süreleri 5 dakikaya kadar indi.

Türkiye’nin Asya’ya açılan en büyük ticaret kapısı Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’tan Türkiye’ye giriş yapan yolcuların bekleme süreleri 24 saat ile 32 saat arasında değişiyor.

Kapı Kule Sınır Kapısı’nda uygulamaya konulan ve iki kat artırılan pasaport işlem noktalarının Habur Sınır Kapısı’na neden yapılmadığına tepki gösteren Şırnaklı vatandaşlar; Habur sınır kapısından günde binlerce aracın giriş çıkış yapmasının yanında binlerce insan da ülkeye giriş çıkış yapıyor ancak saatlerce pasaport işlemi yapmak için bekliyor.İki Sınır kapısı arasındaki bekleme süresinde bu kadar fark olmasına anlam vermediklerini ifade eden Şırnaklılar, Şırnak’ın ikinci sınıf muameleye tabi tutulduğunu iddia ederek Kapı Kule Sınır Kapısında hayata geçirilen uygulamanın Habur Sınır Kapısında da uygulanması için ilgili tüm yetkilileri göreve çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri