Geniş bir katılım ile gerçekleşen çalıştay ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapan Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, Ankara’da geniş bir katılım işe gerçekleşen Çalıştay’ın çok olumlu geçtiğini ifade etti.
Ücret ödemeleri ile ilgili kamuoyunda sağlıkta 'Tek Kalem Ödeme Verilsin' diye bir talebin olduğunu ifade eden Anmal, bu talebin sağlıklı bir şekilde karşılık bulması için Sağlık-Sen Genel Merkezimiz tarafından Türkiye’nin en ücra köşesindeki mutemetlerle bu sorunu masaya yatırmak ve çözüm önerileri sunmak için işin ehliyle ücret tartışmalarını masaya yatırdığını söyledi.
Sağlık-Sen Genel merkezinin “Akademik Sendikacılık” anlayışıyla sağlığın tüm branşları için çalıştaylar düzenlediğini belirten Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı ANMAL; Sağlık-Sen Genel Merkezimiz bu talebin bugünkü ücret politikasına uygun mu, değil mi bunu ortaya koymaktadır. Ücretlerle ilgili işin ehli olmayanlar Popülist söylemlerle sürekli gündeme getiriliyor ama bunun artı yönünü, eksi yanını düşünen yok. Çözüm peşinde olan Sağlık-Sen olarak Mutemet arkadaşlarımızla tek kalem maaşı tüm ayrıntılarıyla ele alındığını ifade etti.
“Adil Bir Ücret Politikasının Oluşmasını İstiyoruz”
Sağlık profesyonellerinin en önemli gündemi arasında ücret sisteminde yaşanan sorunların yer aldığına dikkat çeken Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Bugün kamuoyunda sağlıkta 'Tek Kalem Ödeme Verilsin' diye bir talep mevcut. Biz bu talebin bugünkü ücret politikasına uygun mu, değil mi bunu ortaya koymak istiyoruz. Popülist söylemlerle sürekli gündeme getiriliyor ama bunun artı yönünü, eksi yanını düşünen yok. Mutemet arkadaşlarımızla tek kalem maaşı tüm ayrıntılarıyla tartışacağız. Biz hekimimiz, hemşiremiz, ebemiz, paramediğimiz, tıbbi sekreterimiz, tekniker ve teknisyen arkadaşlarımız için adil bir ücret politikasının oluşturulmasını istiyoruz. Bu çalıştay sonucunda hazırlayacağımız raporla sağlık sistemindeki ücret politikasına dair önerilerimizi kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.
“Büyükşehir Tazminatı En Önemli Taleplerimiz Arasında”
Ücret politikasına dair sürekli gündemde tuttukları talepleri olduğuna vurgu yapan Doğan, taleplerini şu şekilde sıraladı:
“Sabit ek ödeme ile taban ödemenin artırılmasını ve temel ek ödemenin emekliliğe yansımasını istiyoruz. Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının teşvik ve destek ödemelerinin, 112 acil sağlık hizmetleri çalışanlarının da teşvik ek ödemelerinin artırılmasını talep ediyoruz. Özellik arz eden birimlerin ve katsayıların revize edilmesi gerekiyor. İstanbul, Anakara ve İzmir gibi büyükşehirlerde görev yapan sağlık profesyonelimize ‘Büyükşehir Tazminatı’ verilmesi en önemli taleplerimiz arasında. Çünkü günümüzde büyükşehirde yaşamak ve görev yapmak gerçekten çok zor. Kurumlarımızda ücret politikalarını uygulayan mutemet arkadaşlarımıza mali sorumluluk sigortası yapılması ya da tazminat verilmesi taleplerimiz arasında. Ücret sistemine dair tüm önerilerimiz oluşturulacak sonuç raporunda yer alacak.”