Kaya, sağlık çalışanlarının yaşadığı ekonomik zorluklara ve yüksek vergi oranlarına dikkat çekerek, milletvekillerine çağrıda bulundu.
Kaya, şunları söyledi: “Sağlık çalışanları 21 Şubat’tan beri her Çarşamba günü sağlık merkezleri önünde toplanarak, vergi adaleti talep ediyor. Bugün, TBMM’nin yeni yasama döneminin başlamasıyla birlikte milletvekillerinden destek bekliyoruz. Çalışanların vergi oranlarının düşürülmesi ve gelirde adalet için yasal düzenlemeler yapılması şart.”
Yoksulluğun toplum sağlığı üzerindeki etkilerine değinen Kaya, “Yoksulluk giderilmeden toplum sağlıklı olmaz. Derin yoksulluk yaşayan milyonlarca insanın sağlık hizmetlerine erişimi zorlaşıyor. Biz sağlık çalışanları, bu durumu değiştirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
Kaya, Sayıştay’ın 2023 yılına ait Sağlık Bakanlığı denetim raporuna da atıfta bulunarak, şehir hastanelerini yapan şirketlere yapılan haksız ödemelere dikkat çekti. “Halktan toplanan vergilerle ödenen usulsüz paralara itiraz ediyoruz. Çalışanlar fakirleşiyor ve bu adaletsizlik sona ermeli” şeklinde konuştu.
Ayrıca, OVP verilerinin çalışanın gelirini azaltıp vergisini artıracağını ifade eden Kaya, “Bu durumun 2027’ye kadar devam edeceği öngörülüyor. TBMM’deki 15 parti ve 593 milletvekiline sesleniyoruz: Bu duruma seyirci kalmayın. Halkın dayanacak hali kalmadı” dedi.
Kaya, talep ettikleri %35 vergi kesintisinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla %15 vergi talebimizi yineliyoruz. Aile hekimliği çalışanları ve tüm sağlık çalışanları olarak bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaya, “Sağlık çalışanları, emeğiyle geçinen insanlar, temel ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir çaba harcıyor. Bu mücadele, yalnızca sağlık çalışanlarının değil, tüm toplumun sağlığı içindir” dedi.
Son olarak, “Herkesi bu mücadeleye katılmaya davet ediyoruz. Birlikte daha güçlü olabiliriz” diyerek destek çağrısını yineledi.