Silopi’de 40 yıl sonra köy dönüşleri için büyük çalışma başlatıldı

Silopi'de 40 Yıl önce köylerini terk etmek zorunda kalan köylülerin köylerine geri dönüş sağlamak amacıyla kaymakamlık tarafından büyük bir çalışma başlatıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaklaşık 40 yıl önce yaşanan olaylar nedeniyle köylerini terk edip başka yerlere göç etmek zorunda kalan Derebaşı, Yazıköy, Karaca ve Uyanık köy sakinlerinin köylerine dönüş talepleri doğrultusunda Silopi kaymakamlığı tarafından yol yapım çalışmaları başlatıldı..

Köye dönüş kapsamında yol çalışmalarıyla başlanan ve köyleri birbirine bağlayacak köprü yapımının temeli,Silopi Kaymakamı Cihat Koç’un ve köy sakinlerinin katılımıyla düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Kaymakam Koç, köylülerin geri dönüş sürecine katkıda bulunacak bu önemli adımın atıldığını belirterek, köylerin dönüşündeki en büyük engelin aşıldığını ifade etti. Kaymakam Koç, törende şu açıklamalarda bulundu:

“Ülkemiz için küçük, ancak terör nedeniyle 40 yıl önce köylerini boşaltmak zorunda kalan Derebaşı, Yazıköy, Karaca ve Uyanık köylülerimiz için büyük bir köprü temeli attık bugün. Bu köylerimize dönüşün önündeki en büyük engel aşıldı; kalanlar da kısa sürede aşılacak. Hayırlı olsun.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri