Şırnak Barosu, "Yangın Felaketi "Paylaşımı İle Dikkat Çeken Avukat Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Şırnak Barosu, Ankara Barosu'na kayıtlı avukat S.B. Bilgin'in sosyal medya hesabından Mardin ve Diyarbakır'da meydana gelen yangın felaketine ilişkin yaptığı paylaşım üzerine harekete geçti.

Avukat Bilgin'in, felaketten etkilenen vatandaşlara yönelik ağır ifadeler kullandığı paylaşımına suç duyurusunda bulunuldu.

Şırnak Barosu tarafından yapılan açıklamada, avukat Servet Batuhan Bilgin'in, "12 vatandaşımızın ölümüne, onlarca vatandaşımızın yaralanmasına ve yaşanan doğal tahribata atıfta bulunarak beter olun beter ateşler harlansın hepiniz geberin" şeklindeki sözlerinin toplumsal barışı bozduğu ve felaket mağdurlarına karşı saygısızlık içerdiği ifade edildi. Bu sebeple, Ankara Barosu'na disiplin işlemleri başlatılması için şikayette bulunulduğu belirtildi.

Şırnak Barosu yetkilileri, aynı zamanda avukat Servet Batuhan Bilgin hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu. Baro, sosyal medya üzerinden yapılan bu tür çirkin ifadelerin mesleki etik kurallara aykırı olduğunu vurguladı ve adli sürecin başlatılmasını talep etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri