Şırnak İl Sağlık Müdürü: Kurban Bayramı'nda Sağlık ve Hijyen Kurallarına Dikkat!

Şırnak İl Sağlık Müdürü V. Dr. Gökhan Binici, Kurban Bayramı öncesinde hayvanlarla temasın artması ve kurban eti tüketiminin yol açabileceği sağlık riskleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Binici, bu dönemde Zoonotik hastalıklara maruz kalma riskinin yüksek olduğunu belirterek, özellikle kist hidatik, şarbon, bruselloz, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), tüberküloz, toksoplazmoz ve teniyoz gibi hastalıkların Türkiye'de öne çıkan zoonotik hastalıklar arasında olduğunu vurguladı.

Kurban Bayramı sürecinde alınması gereken önlemleri sıralayan Binici, kurbanlık hayvanların nakli, alımı, kesimi ve et tüketiminin hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleştirilmesinin önemini vurguladı. Özellikle kist hidatik hastalığının köpekler aracılığıyla insanlara bulaşma riskine dikkat çeken Binici, pişmemiş kistli organların köpeklere yedirilmemesi ve hijyenik şartlarda kesim yapılmasının önemini vurguladı.

Müdür Binici ayrıca, Kurban Bayramı'nda hayvanların kesimi, et taksimi ve atıkların gelişigüzel atılmaması gerektiğini, kesim işlemlerinde gerekli hijyenik önlemlerin alınmasının sağlık açısından kritik olduğunu belirterek, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının yaz aylarında yoğun olarak görüldüğünü hatırlatarak, bu dönemde özellikle koruyucu önlemlerin alınmasının önemini vurguladı.

Kurban Bayramı sürecinde vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan Müdür Binici, halkın sağlığını korumak için gerekli tüm tedbirlerin alınması gerektiğini ve hastalık belirtileri görüldüğünde en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini hatırlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri