Çatı, 13 Şubat Perşembe günü saat 13.00’te üniversite kampüs girişinde yapılacak basın açıklamasına tüm üniversite çalışanlarının katılmasını istedi.
Çatı yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Şırnak Üniversitesi idari personeline yer değişikliği hakkı tanınması için harekete geçiyoruz! Akademik yükselme kriterleri, koruma ve güvenlik görevlilerinin sorunları ve çözüm önerileri, idari personele geliştirme ödeneğinin ödenmesi, üniversite idari personelinin üniversiteler arası yer değişikliği sorunu ve çözüm önerileri, akademik personelin istihdamı ve iş güvencesi gibi konuları ele almak için 13 Şubat Perşembe günü saat 13.00’te üniversite kampüs girişinde buluşuyoruz. Tüm akademik ve idari personelimizi bu önemli basın açıklamasına davet ediyoruz.
Özellikle toplu sözleşme kararımız gereği, idari personelin yer değişikliği konusunda YÖK’ün yaklaşık bir yıl önce yaptığı kapsamlı çalışmanın hayata geçirilmesi için bürokratik tıkanıklığın bir an önce aşılması gerekmektedir. Üniversite idari personeli çok şey istemiyor, sadece aile bütünlüğünü korumak istiyor. 2025 yılı ‘Aile Yılı’ ilan edildi ancak yükseköğretim çalışanları için aile bütünlüğünü sağlama konusunda hâlâ ciddi engeller var. YÖK’ün, toplu sözleşme sürecindeki iyimser yaklaşımına rağmen, bürokratik mekanizmaların aşılmaması çalışanlarımızı umutsuzluğa sürüklüyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor ki, huzurlu ve mutlu bir çalışma ortamı oluşturulmalıdır.”