Şırnak Üniversitesinde Kitabevi Hizmete Açıldı

Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsü'ndeki Kitabevi, başta öğrencilerin olmak üzere tüm akademik ve idari personelin hizmetine açıldı. Kitabevinde Şırnak Üniversitesi...
 

Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsü’ndeki Kitabevi, başta öğrencilerin olmak üzere tüm akademik ve idari personelin hizmetine açıldı.

Kitabevinde Şırnak Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlanan eserlerin yanı sıra, ilerleyen dönemlerde öğrencilere uygun fiyatlarda ders kitaplarının satışları da yapılacak.

Şırnak Üniversitesi Yayınları Bünyesinde 20. Kitabımız Yayımlandı. Şırnak Üniversitesi Yayınları bünyesinde, çeşitli paydaş ve kurum-kuruluşlarla düzenlediği tüm bilimsel etkinlikler, Öğretim Üyelerin doktora tezlerinin yanı sıra, Şırnak ilinin sosyal ve kültürel yaşamına ilişkin konuların yer aldığı 20 kitap yayımlanmıştır.

Bu eserler: Üç Ülkenin Kavşağında Silopi (Uluslararası Sempozyum Bildirileri), Haçın Hristiyan Teolojisindeki Yeri Ve Önemi, Bir Kitabiyat Alimi Bursalı Mehmet Tahir Bey Mektep-Tarikat-Siyaset, Endülüs Tefsirinde Filolojik Yaklaşımlar İbn Ebî Zemenîn Örneği, Beydâvî Tefsîri’nde Kur’ân İlimleri ve Tefsir Usûlü, Tarihsel ve Kültürel Boyutlarıyla Alevîlikte Cem ve Cemevleri, İslâm Tarihinin İlk Mehdisi İbnü’l Hanefiyye, Zeminlerde Kırılma ve Denge, İbâdiyye’nin Ana Hadis Kaynağı Rebî’ B. Habîb’in Müsned’i, Denetim Beklenti Boşluğu Ve Türkiye`de Denetim Beklenti Boşluğu Varlığının İncelenmesi, Şırnak 2023 Vizyon Çalıştayı, Hataların Dalga Kuramı, Kureyş Kabilesi İslam Öncesi Etnik, Siyasi Ve Ekonomik Yapı, Kurumsal Yönetim Endeksinin (Xkury) Firma Finansal Performansına Etkisi Bist (100) Üzerine Bir Araştırma, Başarısız Bir Hipotez Dini Çoğulculuk, Beytüşşebap ve Molla Hüseyin Batevi, Şırnak Aşiretleri ve Kültürü, Hz. Nuh Ve Cudi Dağı, Geçmişten Günümüze İdil ve Uluslararası Şırnak ve Çevresi Sempozyumu

Şırnak Üniversitesi 22 Mayıs 2008 tarihinde, 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu’nun Ek 101. Maddesi uyarınca kurulmuştur. Aynı yıl, Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 130. ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13. maddesi uyarınca Prof. Dr. Ali AKMAZ’ı Üniversitemize Kurucu Rektör olarak atamıştır. Rektörlük süresi 2012 yılında dolan Prof. Dr. Ali AKMAZ, Üniversitemizde ilk kez yapılan Rektörlük Seçiminde en fazla oyu almış ve Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL tarafından Eylül 2012’de ikinci kez Rektör olarak atanmıştır.

Kurucu Rektör Prof.Dr. Ali AKMAZ`ın 2015 yılı Şubat ayında Rektörlükten ayrılmasından sonra, yapılan Rektörlük Seçiminde en fazla oyu alan Prof.Dr. Mehmet Nuri NAS, 18 Mart 2015 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Rektör olarak atanmıştır.

Kuruluşumuzdan bu yana her geçen gün büyük bir azim ve gayretle çalışmalarımıza devam ederek başarı grafiğimizi yükseltmekteyiz. Şırnak Üniversitesi olarak kuruluş aşamasında dört akademik, bir idari personel ve bir geçici personelle başladığımız yolumuza, 255 akademik personel, 184 idari personel, 73 geçici hizmetli personel ve 3108 öğrencisiyle devam ederek büyük bir aile olmanın haklı bir gururunu yaşamaktayız.

Fiziki imkansızlıklara rağmen Üniversitemizi bilim yuvası yapma çabamızdan hiçbir zaman taviz vermeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemizde dört Meslek Yüksek Okulu, iki Yüksek Okul, dört Fakülte, iki Enstitü ve Rektörlüğümüze bağlı üç Bölüm ile 70 açık bölümümüz mevcuttur. Açık olan 70 bölümün 34’ünde fiilen eğitim öğretim faaliyetleri devam etmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri