Şırnak Valiliği, güvenlik nedeniyle 7 farklı bölgeyi 13-27 Mart 2025 tarihleri arasında "Geçici Özel Güvenlik Bölgesi" ilan etti. Valilikten yapılan açıklamaya göre, belirlenen bölgelerde, güvenlik önlemlerinin artırılması amacıyla vatandaşların 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu ve 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’na uygun şekilde hareket etmeleri gerektiği ifade edildi.
İlan Edilen Bölgeler:
- Bestler Dereler Bölgesi (Şırnak Merkez ilçesi sınırları)
- Gabar Dağı Bölgesi (Şırnak Merkez ve Güçlükonak ilçeleri sınırları)
- Cudi Dağı Bölgesi (Şırnak Merkez, Silopi ve Cizre ilçeleri sınırları)
- Kurt Dağı Bölgesi (Şırnak Merkez, Silopi ve Uludere ilçeleri sınırları)
- Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankaya, Tahtareş, İncebeldağları Bölgeleri (Şırnak Beytüşşebap ilçesi sınırları)
- Altındağları Bölgesi (Şırnak Beytüşşebap ilçesi sınırları)
- Oymakaya Bölgesi (Şırnak Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri sınırları)
Açıklamada, bu bölgelerde yapılacak faaliyetlerin, yasa dışı unsurlardan ve olası olumsuz durumlardan kaçınmak için ilgili güvenlik tedbirleri alınacağı belirtildi. Vatandaşların belirtilen tarihlerde, bu bölgelere girebilmek için yetkili makamlardan izin alması gerektiği, aksi takdirde cezai işlem uygulanacağı vurgulandı.
Açıklamada, şu ifadeye de yer verildi:
"Yasa dışı unsurlardan zarar görmemek adına, vatandaşlarımızın 13-27 Mart tarihleri arasında bu bölgelere girmemeleri veya gerekli izinleri almadan giriş yapmamaları önemlidir."
Şırnak Valiliği, tüm vatandaşları bu duruma dikkat etmeye ve ilgili güvenlik önlemlerine uymaya çağırdı.