Şırnak'ta İsrail'e bir tepkide Ak Parti'den geldi

AK Parti Şırnak İnsan Hakları Başkanlığı' ve sivil Toplum Kuruluşları İsrail'in, başta Gazze olmak üzere gerçekleştirdiği insan hakları ihlallerinin katliamlarının unutulmamasını sağlamak ve katledilenleri anmak amacıyla basın toplantısı gerçekleştirdi.

Şırnak Kent meydanında bir araya gelen Şırnak Belediye başkanı Mehmet Yarka, Ak Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti .Basın açıklamasını AK Parti Şırnak İnsan Hakları Başkanlığı adına Ozan Ertaş okudu Ertaş, “Filistin’e yapılan saldırıların birinci yılındayız. Filistin'e yapılan saldırıları kabul etmiyoruz. 7 Ekim tarihini başlangıç kabul etmiyoruz. Bu tarih İsrail’in saldırılarını şiddetlenmesidir. Hiçbir şey yedi ekimde başlamadı. Soykırıma 7 Ekim sebep olmadı. Topraklarında edilmiş öldürülmüş milyonlardan bahsediyoruz. İsrail bölgenin ortasına Batılı güçler tarafından bırakılmış bir bombadır. Batının çifte standardını gösteren bir örnektir. İsrail'i kınamayın hiçbir devlet kendisine devlet demesin. İsrail Nazi Almanya’sından farksızdır. İsrail Ortadoğu’yu tehdit eden bir yapıdır. İsrail durdurulmazsa tüm bölgeyi ateşe atana kadar devam edecektir. İsrail durdurulmalıdır. Devam eden vahşet karşısında ortak adım atamayan İslam dünyasının halinde örnek alınmalıdır. Türkiye olarak Filistin'in haklı davasını savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. Türkiye insani yardımlar ve Kalkınma projelerle de Filistin'in yanında olmuştur." dedi.

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ise; “son 1 yıldır İsrail’in çoluk çocuk demeden, genç yaşlı demeden, hastanelerde yatan hastaları bombalayan bir süreç içerisinde girdik. 1 yıldır devam eden saldırılara başta Amerika olmak üzere birçok ülke destek verdi. Bu yanlış bir uygulama İsrailli vatandaşlar bile protesto edip bunun yanlış olduğunu kendi liderlerine söylediler. 100 milyon vatandaş mağdur oldu. 50 binin üzerinde insan hayatını kaybetti. Biz onların mallarını almayarak, satmayarak kurşunlarını azaltabiliriz. Zalimler için yaşasın cehennem. İsrail ve yandaşlarını lanetliyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan yaptığı konuşmada ise “Zalim İsrail zalim planları çerçevesinde sadece Müslüman olduğu için o kadar mazlumu gözlerimizin önünde katletti. Türkiye Cumhuriyeti İslam ümmetinin sancaktarlığını yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Avrupa ve Ortadoğu’nun birleştiği noktada İslam sancağını taşırken mazlumunda umudu olmaktadır. Mazlum bir kadının, mazlum bir bebeğin feryadını ancak bir insan yüreği haykırabilir. Hz. Peygamberin dediği gibi haksızlığa susan dilsiz şeytandır. Ama maalesef bugün görüyoruz ki toplumun birçok yerinde insanlar tereddüt etmeden dilsiz şeytanlaşmış. Biz bunu kabul etmiyoruz. Onların İslam beldelerini işgal etmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

Memursan Başkanı Abdullah Çatı İsrail’in zulmüne dikkat çekerek “bizler hazırlıksız yakalandık. İslam ümmeti hazırlıksız yakalandı. İnşallah kısa sürede İslam ümmeti Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde toplanıp Siyonizm’e karşı mücadele edecektir. Tehdit kapımızda. Hatay ile Lübnan arası 170 kilometre. Yani 2,5 saat. Gazze ile Hatay arası Aydın ile Ankara arası gibi. Tehdittin artık yanımızda olduğunu görmemiz gerekir. Boyutunu küçümsemeyelim. Siyonizm’in kaynağı olan markaları almayalım. Almazsak ölmeyiz ama alırsak ölürler. Kuruşumuz kurşun olmasın” diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri