Yürüyüş yapmak için evinden çıkan Ahmet Babat yol üzerinde nesli tehdit altında olan sarı benekli semender buldu. Genellikle yağmur sonrası ortaya çıkmasıyla bilinen ve Türkiye’ye özgü endemik bir tür olan benekli Anadolu semenderi, “yağmur yağdıran böcü” olarak da adlandırılıyor. Semenderi araçların ezmemesi için yol kenarına bırakan Babat, 'İlk defa gördüm. Nesli tehdit altında olan bir canlı olduğunu ve Yağmur yağdığından sonra görüldüğünü duymuştum. ”dedi Semender, bir süre sonra gözden kayboldu.
Benekli semender nedir? Son günlerde oldukça merak edilen ve hakkında araştırma yapılan Benekli Semender ile ilgili soruların cevaplarını sizler için derledik.
Triturus grubundan olan Benekli Semender vatandaşların oldukça ilgisini çekiyor. Arama motoru Google'da son zamanların en çok aratılan hayvanlarından biri olan Benekli Semender ile ilgili tüm bilgileri haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.
BENEKLİ SEMENDER NEDİR?
Benekli semender, (Neurergus strauchii), Salamandridae familyasından, 14–19 cm boyunda, Türkiye'de endemik bir semender türü. Habitat kaybından dolayı soyu tehlikededir.
BENEKLİ SEMENDER NERELERDE GÖRÜLÜR? Triturus grubuna giren semendergiller, dünyanın kuzey yarısında yaygın haldedirler. Türlerinin sekiz kadarı Avrupa’da, yedisi de Birleşik Amerika’da yaşar. Asya’daki türleri sayıca fazladır. Aralarında «İspanyol semenderi» de bulunan üç Afrika semenderi yakın akrabadır.
Alt türleri Neurergus strauchii strauchi (Steindachner, 1887) Neurergus strauchii barani (Öz, 1994) Habitat 1000–2000 m yüksekliklerde su kenarlarında bulunur.
Yayılımı Doğu Anadolu Bölgesi'nde Muş, Şırnak, Bingöl, Bitlis ve Malatya illerinde görülür.