Şırnak’ta terör operasyonu: 5 gözaltı

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, 14-20 Ekim 2024 tarihleri arasında Şırnak il merkezi ve ilçelerinde terörle mücadele kapsamında kapsamlı operasyonlar düzenlendi.

TEM (Terörle Mücadele) ve BTÖ (Bölücü Terör Örgütü) eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalarda, toplam 5 BTÖ mensubu hakkında yasal işlem yapıldı. Bu şüphelilerden 3'ü ilgili birimlere teslim edilirken, 2 şüphelinin gözaltı işlemleri devam ediyor.

Ayrıca, PKK/KCK silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerine yönelik operasyonlarda, 3 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı. Bu şüphelilerden biri çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, bir diğeri ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Son şüpheli hakkındaki gözaltı işlemleri ise devam ediyor.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda ise 1 şüpheli yakalanarak ilgili il ve birimlere teslim edildi.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü, terörle mücadele operasyonlarının kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayarak, kamuoyunu bilgilendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri