Şırnak’ta Yaban Hayatı Koruma Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak Şube Müdürlüğü, hafta sonu gerçekleştirdiği av koruma ve yaban hayatı gözlem faaliyetleriyle Şırnak’ın doğal güzelliklerini koruma çabalarını sürdürüyor.

Cudi ve Gabar Dağları ile Uludere ve Beytüşşebap'taki yaban alanlarda yasa dışı avlanmaya karşı sıkı denetimler yapan ekipler, yaban hayatını gözlemlemek için dürbünle ormanlık alanları titizlikle tarıyor.

Doğal Yaşamın Koruyucuları

Müdürlük ekipleri, hem yaban hayatını koruma hem de yasa dışı avcılıkla mücadele konusunda sahada aktif olarak görev yapıyor. Bu kapsamda, Cudi ve Gabar dağları gibi Şırnak'ın önemli yaban hayatı bölgelerinde sürekli devriye gezen ekipler, doğal yaşamı tehdit eden unsurları tespit etmek için gece gündüz demeden çalışıyor.Dürbünlerle Ormanlar Tarandı

Görevliler, doğaya zarar vermeye çalışan şahısları kontrol ederken, geniş ormanlık alanları dürbünlerle tarayarak yaban hayatının izini sürüyor. Ayrıca, dürbün ile birlikte fotokapanlarla da kontrol ve gözlem yapılıyor.

Fotokapanların, yasa dışı avcılık yapanlara karşı caydırıcı bir unsur olarak kullanıldığı ifade ediliyor. Bu sayede, hem av yasağına uymayanları tespit ediyor hem de bölgedeki hayvan popülasyonunu gözlemliyorlar.

Şırnak’ın eşsiz doğal zenginliklerinin korunması adına büyük bir özveriyle çalışan Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, doğa severlerden de destek bekliyor. Yaban hayatının sürdürülebilirliği için herkese sorumluluk düşüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri