Şırnak’ta Yer Fıstığı Hasat Şenliği: "Şırnak’ı Fıstık Gibi Yapalım!"

Şırnak’ın Silopi ilçesinde yer fıstığı hasadı şenlik havasında kutlandı.

Türkiye'nin yer fıstığı üretiminde 3’üncü sırada yer alan Şırnak’ta düzenlenen etkinliğe, Şırnak Valisi Birol Ekici ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı da katıldı. Vali Ekici, “Gelin hep birlikte Şırnak’ı fıstık gibi yapalım” sözleriyle Şırnak’ın tarımsal potansiyeline dikkat çekti.

Önemli Katılımcılar Traktör Başında

Silopi’deki Botaş mevkiinde gerçekleştirilen hasat şenliğine, Şırnak Valisi Birol Ekici, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, Tarım Reformu Genel Müdürü Osman Yıldız, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar ve birçok önemli isim katıldı. Vali Ekici ve Bakan Yardımcısı Bağcı, traktöre binerek yer fıstığı hasadına katıldı.

Şırnak Tarımda Hızla İlerliyor

Vali Ekici, Şırnak’ın son yıllarda hem tarım hem de ekonomi alanında büyük ilerlemeler kaydettiğini vurguladı. Konuşmasında, Şırnak’ın petrol ve yer fıstığı üretimindeki önemli rolüne değinerek, “Bu gelişmeyi kıskananlar var, ama biz Şırnak’ı hep birlikte daha ileriye taşıyacağız” dedi. Ayrıca, sulama projeleri ile verimliliğin artacağına dikkat çeken Vali Ekici, tarımsal üretimin daha da artacağını belirtti.

Bakanlık Desteği Sürüyor

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, Şırnak’ın yer fıstığı üretimindeki başarılarından gurur duyduklarını ifade ederek, “Bakanlık olarak yer fıstığı üreticilerine iki alanda destek sağlıyoruz. Yerel tohum olan Masal’ı üreticilere dağıtıyoruz ve yer fıstığı işleme tesisi için 5 milyon liralık bir hibe anlaşması imzalandı,” dedi.

Hasat Duası ile Başladı

Hasat öncesinde, Şırnak İl Müftüsü Orhan Örnek’in bereket duası yapıldı. Ardından Vali Ekici ve Bakan Yardımcısı Bağcı traktöre binerek, yer fıstığı hasadını başlattı. Bu anlamlı etkinlik, Şırnak’ın tarımsal gelişimine yeni bir ivme kazandıracak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri