Silopi Kayyumu Duru Ailesine Yeni Bir Ev Yapıyor

Silopi Kayyumu Duru Ailesine Yeni Bir Ev Yapıyor
Şırnak'ın Silopi ilçesinde mahallesinde ikamet eden ve maddi sıkıntılardan dolayı evi onarılmayan Ömer Doru adlı vatandaşın evi Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş'ın talimatı ile...
 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde mahallesinde ikamet eden ve maddi sıkıntılardan dolayı evi onarılmayan Ömer Doru adlı vatandaşın evi Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş’ın talimatı ile sil baştan yenileniyor.

         Silopi’de maddi imkansızlıklar nedeni ile yıkılmaya yüz tutmuş rutubetli evde oturan Ömer Duru ve Eşi Lali Aytış’a Silopi Kayyumu Sezer Işıktaş sahip çıktı.Işıktaş Duru çifti için yeni bir evin yapılması için talimat verdi,çalışmalar başladı.

Barınılmayacak durumda olan evde oturan Ömer Doru ve Lali Aytış adlı eşi buradan çıkarılarak Silopi Belediyesine bağlı Kadın Eğitim Destek ve Kültür Merkezine ait binada yerleştirildi. Daha sonra belediyemize ait iş makineleri ile evi yıkılarak yenisinin yapılması için çalışmalara başlandı. Sabah saatlerinde iş makineleri alana giderek yıkım ilerini gerçekleştirdi. Yeni yapılacak evine kavuşmanın heyecanını taşıyan Ömer Doru, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş’ın nezdinde bütün devlet yetkililerine teşekkürlerini iletti.

Geçtiğimiz hafta İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, yardıma muhtaç aileyi evinde ziyaret ederek eksikliklerini not alarak, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ve Belediyemizce gereken yardımlar yapılarak ailenin bütün ihtiyaçları giderildi. Ayrıca Belediyemize bağlı Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Merkezine bağlı ek bina, mevcut kaldıkları eve yakın olduğu için, kendilerine gösterilerek kendilerine belediyemizce yeni bir ev yapılıncaya kadar burada kalmaya ikna edilmiş. Yaşlı çiftin taşındıkları yeni evin de bütün ihtiyaçları giderilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.