Silopi`de 15 Temmuz`da Sokağa Çıkamayan Engelli Kız Duygularını Kitaba Döktü

Silopi`de 15 Temmuz`da Sokağa Çıkamayan Engelli Kız Duygularını Kitaba Döktü
Şırnak'ın Silopi ilçesinde tiyatrolarda rol alan, okumayı öğrenen ve şiir kitabı çıkaran görme engelli kız Sercan Tung ikinci kitabı için destek bekliyor. Engelli olduğu için 15...
 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde tiyatrolarda rol alan, okumayı öğrenen ve şiir kitabı çıkaran görme engelli kız Sercan Tung ikinci kitabı için destek bekliyor. Engelli olduğu için 15 Temmuz’da sokağa çıkmadığını belirten Sercan şiir kitabında o akşamı anlattı.

Silopi Ofis mahallesinde oturan ve doğuştan görme engelli olan 29 yaşındaki Sercan Tung azmi ve mücadelesi ile adından söz ettiriyor. Ablası gibi 7 kardeş içerisinden dünyaya karanlıkta gelen Sercan Tung okuma yazma öğrenmek için büyük çabalar sarf etti. İlçede görme engelli öğretmenin bulunmayışı üzerine elindeki rahatsızlık nedeniyle Cizre ilçesinde gittiği özel bir rehabilitasyon merkezindeki görevlilerin desteği ile kabartma baskı üzerinde okumayı öğrendi. Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından milli eğitim binası girişinde stant açılmasına izin verilen Sercan Tung “Secan Tung Şiirleri”şiir kitabını burada satışa sunuyor. Evi ile kurum arasındaki yaklaşık 150 metrelik yolu bazen kendi çabasıyla bazen de yakınlarının yardımıyla gidip gelen Tung, 6 Nokta Körler Derneğince gönderilen kaynak kitap ve hikaye kitapları boş zamanında evindeki odasında okuyarak zaman geçiriyor. Ailesinin büyük desteğini alan Sercan Tung evindeki diğer zamanlarında ise ailesi oturarak sohbet ederek geçiriyor.

Sosyal aktivitelerde de birçok kez yer alan Tung, en son Silopi Halk eğitim Merkezi tarafından verilen kamera önü oyunculuk kursuna katıldı. Kursu başarı ile bitiren Tung okullarda gösterilen çeşitli tiyatro gösterilerinde rol aldı. Gösterdiği performans ile salondakileri hüzünlendiren Tung seyircilerden de büyük alkışlar aldı.

DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA ŞİİR KİTABI ÇIKARTTI

Terör örgütü FETÖ’nün darbe girişiminde dışarı çıkmak istediğini ancak görme engelli olduğu için sokağa çıkamadığını belirten Tung, o gecede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ülke için sabahlara kadar dua ettiğini anlattı. Kendi dünyasını ve o gece yaşanları bir kitapta toplamaya karar veren Tung 34 sayfadan oluşan şiir kitabını satışa sundu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en son Şırnak ziyareti sırasında kendisi ile görüştüğünü belirten Tung Cumhurbaşkanı Erdoğa’a hayranlık duyduğunu söyledi.

Sercan Tung şunları söyledi:

“Ben çocukluğumdan beri okuma yazmaya çok düşkün bir insanım ve tabi ki bu sayede çok şükür ki kabartma kitabıyla gönüllü hocalarımızla okuma yazma öğrenebildim. İkinci şiir kitabımı çıkarmayı düşünüyorum ve 50’ye yakın şiirlerim var. Kitabımı bastırmak isteyenler varsa memnun olurum.

Bende sokaklara çıkmayı isterdim ve karanlık bir gecede olduğum için sokaklara çıkamadım. Fakat sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve dualar ettim.”

Sercan Tung’un 15 Temmuz şiiri:

Zalimin emir verdiği kör bir geceydi

Vurun dedi vurun hepsini bilemedi zalimler

Bizler vatanı uğruna canını verenlerdik

Kahpe kurşun bedenimize işlerdi ama

İmanımız, inancımız tüm cihana yeterdi

Ahmetler, Mehmetler, veliler kundaktaki bebeler

Bizler; Türk’tük, Kürt’tük Arap’tık, Laz’dık, Çerkez’dik

Bizler tek yürektik

Analar evlatlarının ellerini kınamıştı da

İman doluydu yürekler

Kerbelayı hatırladı yürekler

Gemileri karadan kaldıran dedelerini hatırladı yürekler

Ben gözü görmeyen, yüreği vatan uğruna çırpınan aciz bir kulum

Çokça dua etmiştim o gece

Rabbim bana bir göz verseydi de

Bende hain düşmanları görebilseydim de

Vatanım uğruna onlara karşı durabilseydim diye

Çokça dua etmiştim, Rabbim biliyor

Ellerim hep semada kaldı o gece

Annem, ben ve kardeşlerim hep dualardaydık

Biliyordum, melekler kuruyordu onları

Vatanı uğruna sokaklara çıkan tüm kardeşlerini

Semalar dua eden ellerle ayrıldı o gece

Biz:; biriz, tek yüreğiz

Şehitler ölmez bilirim

Siz ölmediniz kardeşlerim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.