SİLOPİ`DE 2 YIL ÖNCE BOMBALI SALDIRIDA ÖLEN 4 KİŞİ MEZARLARI BAŞINDA ANILDI

SİLOPİ`DE 2 YIL ÖNCE BOMBALI SALDIRIDA ÖLEN 4 KİŞİ MEZARLARI BAŞINDA ANILDI
Şırnak`ın Silopi ilçesi`nde 2016 yılında 10`uncu cadde üzerinde meydana gelen ve 4 kişinin öldüğü, 5`i polis 23 kişinin yaralandığı olayda hayatını kaybedenler mezarları başında anıldı. Şırnak`ın...
 

Şırnak`ın Silopi ilçesi`nde 2016 yılında 10`uncu cadde üzerinde meydana gelen ve 4 kişinin öldüğü, 5`i polis 23 kişinin yaralandığı olayda hayatını kaybedenler mezarları başında anıldı.

 

Şırnak`ın Silopi ilçesi`nde 2016 yılında 10`uncu cadde üzerinde meydana gelen ve 4 kişinin öldüğü, 5`i polis 23 kişinin yaralandığı olayda hayatını kaybedenler mezarları başında anıldı. Silopi ilçesinde 2016 yılının Mayıs ayından 10`uncu cadde üzerinde bulunan bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu yaşamını yitiren AK Parti Şırnak Milletvekili adayı Rizgin Birlik`in abisi Ekrem Birlik, torunu Kübra Birlik, İsa Torlak ve Davut Yoksul mezarları başında anıldı. Anma programına, AK Parti 1`inci sıra milletvekili adayı Rizgin Birlik, 4`üncü sıra milletvekili Mahmut Ökten, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve hayatını kaybedenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

Mezarlığa gelenler hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim ve dualar okudu. Okunan dualar sonrasında konuşan Rizgin Birlik, yaşanan olayı anlatarak, Rahmetli abim Ekrem Birlik`in evinin önüne, bahçesinin yanına bomba dolu bir araç koymuşlar. ve uzaktan kumanda ile infilak ettirdiler. Patlamanın etkisiyle hem abim, hem 4 yaşındaki torunu, hem 70 yaşındaki komşusu ve yoldan geçen 19 yaşındaki bir gencimizi kaybettik. Olay halla hafızalardan silinmedi. Biz halen o gün geldiğinde aynı acıyı, aynı kederi yaşıyoruz. Allah belalarını versin. Bu göz yaşı bölgede bitmedi. Bu kan durmadı. Ama bizim temenimiz ümidimiz odur ki bir dha canlar yanmasın. Bir daha göz yaşları dökülmesin. Bir daha annelerin göz yaşı sel olmasın. Bir daha çocuklar evlatlar babasız kalmasın. Temenimiz budur. Biz bundan eminizki bir daha devletimiz güvenlik güçlerimiz her türlü tedbirleri almışlar. Bir daha PKK terör örgütüne ve bu canilere yol vermeyecekler. Yandaşlarına yol vermeyecekler. Allahın izni ile bundan sonra kimsenin gözünün yaşı akmayacak dedi.

 

Bölgedeki huzur ve güven ortamını sağlamak ve bunu devamlı kılmayı hedeflediklerini belirtten Birlik, Derdimiz büyük ve ağır. 40 yıldır bu bölgede devamlı gençlerin anası ağlıyor. Devamlı çocuklar annesiz, babasız kalıyor. Temenimiz o dur ki bir daha ne biz nede başkaları bu acıyı yaşamasın. Tek dileğimiz isteğimiz, memleketimizde bir güven ve huzur ortamının olması. Huzur ortamı ile birlikte sabahlara kadar işyerlerimiz açık kalsın. Gençlerimiz sabahlara kadar bu parklarda dolaşsınlar. Tek derdimiz ve kederimiz budur. Başka bir şey değil. Huzur ve güven ortamı olursa ben eminimki hem ilimize hizmetler gelecek, hemde melmeketimiz ilerleyecek diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.