Silopi`de 8 Yaşındaki Kızın Tekerlekli Sandalye Sevinci

Silopi`de 8 Yaşındaki Kızın Tekerlekli Sandalye Sevinci
Silopi'de engelli dernek başkanı İdris Kalenderoğlu kendisi gibi yürüme engeli bulunan 8 yaşındaki Pelin Tokay'a kendi maaşı ile tekerlekli sandalye hediye etti. Silopi Engelliler Yardımlaşma ve...
 

Silopi’de engelli dernek başkanı İdris Kalenderoğlu kendisi gibi yürüme engeli bulunan 8 yaşındaki Pelin Tokay’a kendi maaşı ile tekerlekli sandalye hediye etti. 
Silopi Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SENYADER) başkanı İdris Kalenderoğlu geçtiğimiz haftalarda derneğe gelerek tekerlekli sandalye talebinde bulunan 8 yaşındaki Pelin Tokay’ın babası İbrahim Tokay için girişimlerde bulundu. Girişimi sonuçsuz kalan engelli dernek başkanı İdris Kalenderoğlu kendi engelli maaşıyla tekerlekli sandalye aldı. Başak Mahallesi 450 sokakta yaşayan Tokay ailesini ziyaret giden Başkan Kalenderoğlu tekerlekli sandalyeyi kız çocuğuna hediye etti. Büyük bir şaşkınlık yaşanan küçük kız tekerlekli sandalyeye bindirildi. Daha önce ailesinin kucağında gezdirilen küçük kız önce evin avlusunda daha sonra sokakta tekerlekli sandalye ile gezdirildi. Engelli dernek başkanı Kalenderoğlu gittiği sırada küçük kız el sallayarak yolcu etti. 
Baba İbrahim Tokay, “Daha önce İdris başkana söylemiştim. Benim kızım engelli olduğu için ona başvurduk. Bize tekerlekli sandalye getirdi. Allah ondan razı olsun. Benim kızımı sevindirdi Allah onu da sevindirsin” dedi. 
Engelli dernek başkanı İdris Kalenderoğlu, “daha önce İbrahim Tokay yanıma geldi. 8 yaşındaki kızı engelli olduğu için yürüyemiyor. Tekerlekli sandalye talebinde bulundu. Bende evini giderek durumlarını yerinde gördüm. Gerçekten kızın ihtiyacı vardı. Yürüyemiyor. Okula bu şekilde annesinin babasının kucağında gidip geliyordu. Tekerlekli sandalye için bir iki yerde müracaatta bulundum. Bulamayınca kendi imkanlarımla aldım. Bugünde aileyi yerinde ziyaret ettim. Ziyarette küçük kızımızın hediyesinin teslim ettim. Çok sevindirdik. Gönlüm isterdi ki her engelli sevinç yaşasın. Bir değil 10 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıp topluma kazansınlar. Onlarda sosyal hayatı yaşasın. Dışarı çıksın, görsün. Yani analar babalar kucaklarına onları götürüp getireceğine kendi imkanları ile dolaşsınlar” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.