Silopi`de 81 İlin Lezzet Standı Açıldı

Silopi`de 81 İlin Lezzet Standı Açıldı
Terör olaylarının yerini huzura bıraktığı Silopi'de yöresel yemek ve ürünlerin sergilendiği pazar kuruldu. 81 İlin oluşturduğu lezzet pazarına Silopililer ilgi gösteriyor. Güvenlik güçlerinin...
 

Terör olaylarının yerini huzura bıraktığı Silopi’de yöresel yemek ve ürünlerin sergilendiği pazar kuruldu. 81 İlin oluşturduğu lezzet pazarına Silopililer ilgi gösteriyor.

Güvenlik güçlerinin operasyonları sonrasında teröristlerden temizlenen Silopi ilçesinde devletin yatırımları sürüyor. Çukur ve hendeklerin kapatılarak inşası tamamlanan sanat sokağı artık çeşitli organizasyonlar ile öne çıkıyor. Yeni faaliyete giren sanat sokağı ilçede sağlanan huzurla birlikte 81 İlin damak tadını ağırlıyor. Çeşitli illerden getirilen lezzetler, kuru gıdalar, içeceklerin buluştuğu yöresel ürünlerin stantlarda sergileniyor. Vatandaşların beğenisine sunulan ürünlere Silopililer büyük ilgi gösteriyor. 10 gün açık olacak standın ilk kurulduğu dakikada vatandaşlar yöresel tatları keşfetmek için standın yolunu tutuyor. Etkinliğe sevinen Silopililer ilçeye huzur geldiğini ve etkinliklere şahitlik ettiklerini kaydettiler.

Standı gezen Enes Alioğlu, “Buraya geldik, değişik şeyler gördük. Diğer şehirlerin meşhur yemekleri yiyeceklerini getirmişler. Bizde bu amaçla tattık ve bunların ne kadar güzel olduğunu anladık. İleride inşallah o şehirlere gitmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Silopi Girik Amo Koruma, Kalkındırma, Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Kemal Özdemir, “Bugün ilçemizde çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Yakın bir zamanda ilçemizde olan olayların dışında hep olumsuzlularla anılan ilçede artık güzel şeylerin olduğuna şahit olabiliyoruz. İnşallah bu memleketin her bir karışına böyle huzur ve güzellikler yaşanır. Biz insanlar olarak ilçemizin değerini bilmeliyiz. Bu topraklar üzerinde hepimiz kardeşiz, biriz, beraberiz. Hiçbir şekilde bir ayrım olmamalı. Bugün Silopi sokaklarında geçmişte Silah sesleri bomba seslerinin yerine şuanda değişik illerden gelmiş tatların gıdaların güzelliklerinin sesi yükseliyor. İnşallah bu güzellikler bir ömür boyu devam eder” dedi.

Ankara’dan gelerek sanat sokağında stant açan Narin Çiftçi, “Ankara’dan geliyorum. Bizim amacımız 81 ilin tanıtımını yapıyoruz. Amacımız il il gezip kendi yöremizin tanıtımını yapmak insanlara tamamen doğal, organik ürünlerin hem tanıtımını yapmak hem satışını yapmak” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.