SİLOPİ`DE AKARYAKIT İSTASYONU DUALAR EŞLİĞİNDE HİZMETE AÇILDI

SİLOPİ`DE AKARYAKIT İSTASYONU DUALAR EŞLİĞİNDE HİZMETE AÇILDI
Şırnak’ın Silopi ilçesinde bir akaryakıt istasyonu dualar eşliğinde törenle hizmete açıldı.Silopi’de İşadamı Hasan Taşkın tarafından ilçede kurulan akaryakıt İstasyonunun açılışına Habur Mülki İdare Amiri...
 Şırnak’ın Silopi ilçesinde bir akaryakıt istasyonu dualar eşliğinde törenle hizmete açıldı.

Silopi’de İşadamı Hasan Taşkın tarafından ilçede kurulan akaryakıt İstasyonunun açılışına Habur Mülki İdare Amiri vali yardımcısı Ümit Altay, Silopi Kaymakamı Savaş Konak, İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yalçın Özden, Ak Parti İl Başkanı İbrahim alil Erkan, kurum müdürleri, işadamları, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Eski Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan’ın yaptığı dualar ile akaryakıt istasyonunun kurdelesi kesildi. Davetlilere istasyon bahçesinde çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Açılışın ardından vatandaşlar tokalaşan Ak Parti Şırnak İl başkanı İbrahim Halil Erkan bir açıklamada bulundu. Erkan, “Ülke bazında faaliyet gösteren kurumsal şirketlerin buralarda şubelerinin bulunması bölge ticaretine ayrı bir katkıdır. Özellikle bunun 15 Şubat tarihine denk gelmiş olması da bizim için daha anlamlıdır. Çünkü toplumda huzuru bozmak isteyenler illaki günleri kara günler olarak ilan edip ve o tarihlerde toplumun huzurunu kaçırıp kaosa çevirmek isteyenleri her zaman gördük. Ama devletimizin gücü kuvveti ve en önemlisi milletin basireti ve feraseti bu tür fitnelere asla mahal verilmeyeceğinin de bir işaretidir. Bundan sonraki süreçte de milletimiz emin olsun ki toplumun huzurunu bozmak isteyenler asla ve asla bu toplumda yer bulamayacaktır.

Bizim yaşadığımız toplum yıllardan beri ta geçmişten beri kadim bir medeniyet kadim bir kültürdür. Hz. Nuh’un gemisinin indiği Cudi Dağı’nın bünyesinde barındıran bir coğrafyadayız. Dünyanın en ağır tufanlarında dahi en güvenli liman olarak seçilmiş bir huzur kenti olmuş, bir barış kenti olmuş bir medeniyet başkenti olmuş coğrafyayı özellikle son 40 yıldan beri bir kaos bir fitne ortamına dönüştürmeye çalışanlar Allah’ın izni ile milletin ferasetiyle tamamen egal olmuşlardır.

Özellikle Silopi sınır şehri olmasından kaynaklı olarak bizim için çok ayrı bir önem arz etmektedir. Habur gümrük kapısının buraya katmış olduğu çok büyük bir değer var. Biz bu değeri birazcık daha arttıra bilmek amacıyla değişik girişimlerde bulunuyoruz. Allah’ın izni ile burada sınır ticaretinin serbest kalabilmesi için bazı teşebbüslerimiz var. Aynı şekilde Silopi’nin sadece ithalat ve ihracatta transferci durumundan çıkıp ta artık üreten bir toplum olabilmesi içinde burada organize sanayi bölgesinin de inşallah temellerini yakın zamanda atmayı hedefliyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.