SİLOPİ`DE GÖNÜLLÜ KUAFÖRLER KÖY ÇOCUKLARINI SEVİNDİRDİ

SİLOPİ`DE GÖNÜLLÜ KUAFÖRLER KÖY ÇOCUKLARINI SEVİNDİRDİ
Silopi’de sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya sonrasında erkek ve bayan kuaförleri köy okullarında gönüllü saç kesimi yapmaya başladı. Okullarında kuaförleri gören öğrenciler büyük sevinç yaşadı.Silopi FM’nin,...
 

Silopi’de sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya sonrasında erkek ve bayan kuaförleri köy okullarında gönüllü saç kesimi yapmaya başladı. Okullarında kuaförleri gören öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

Silopi FM’nin, veli ve öğretmenlerden gelen talep sonrasında sosyal medya üzerinde başlattığı ‘köy okullarında tıraşsız öğrenci kalmasın’ kampanyasına, ilçedeki bay ve bayan kuaförler gönüllü destek verdi. Gönüllü bir vatandaşında araç tahsis etmesiyle kuaförler, köy okullarının yolunu tuttu. Gönüllü ekip ilk olarak Buğdaylı ilk-ortaokuluna gitti. Öğrenci velilerinin onayı ve izni alındıktan sonra okul içinde hazırlanan boş odalara öğrenciler alındı. Karşılarında kuaförleri gören öğrenciler büyük sevinç yaşayarak saç kesimi için heyecanla sıraya girdikleri görüldü. Sırası gelen öğrencilerin saçları gönüllü kuaförlerce kesildi. Köyde berber bulunmadığı için öğrenciler ilçe merkezine saç kesimi için gitmek zorunda kalıyordu. Bu durumdan kurtulduğu için sevinen okulun öğrencilerinden Melekşah Yaşar, “Büyük ablalarımız okulumuza gelip saçlarımızı yapıyor. Çok sevindik. Buraya gelmelerinden mutluluk duyuyoruz” dedi.

Silopi’de kuaförlük yapan Cüneyt Kayaalp, “sosyal medya projesi olarak gönüllü tıraş etme etkinliğine katıldım. Çocuklarımızı bir nebze mutlu etmişsek ne mutlu bize” dedi.

Bayan kuaför Evin Ataman da “Sosyal medyadaki kampanyayı görünce bende neden bu kampanyada yer almayayım diye düşündüm. Daha sonra projeyi hazırlayanlara ulaştım. Şuan burada olduğum için mutluluk duyuyorum. Çok güzel bir duygu” diye konuştu.

Projeyi hazırlayan Silopi FM sahibi Muhammed Bayrak sosyal medya üzerinde örgütlendiklerini belirterek, “bay ve bayan kuaför ekiplerimizle Silopi’deki özellikle köy okullarındaki ihtiyaç sahibi çocuklarımızı tıraş etmek için buradayız. Buradaki herkes gönüllü olarak hiçbir beklenti içerisinde olmadan bu işi yapıyor. Onun kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır. Çocuklarımız için ne yapsak azdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.