SİLOPİ`DE ÖĞRENCİLERDEN TEMİZLİK ETKİNLİĞİ

SİLOPİ`DE ÖĞRENCİLERDEN TEMİZLİK ETKİNLİĞİ
Şırnak'ın Silopi ilçesinde başlatılan proje temizlik projesi kapsamında öğrenciler çöp topladı. Silopi Öğrenci Meclis Başkanı Sude Naz Onuk ve yönetimi tarafından alınan karar...
 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde başlatılan proje temizlik projesi kapsamında öğrenciler çöp topladı. 
Silopi Öğrenci Meclis Başkanı Sude Naz Onuk ve yönetimi tarafından alınan karar üzerine Silopi Koç Ortaokulu Müdür Yardımcısı Murat Doruk bir temizlik kampanyası başlattı. ‘Geleceğimiz için temiz Silopi’ adı ile başlatılan kampanya Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, şube müdürleri, Silopi Belediyesi Fen işleri Müdürü Mehmet Şirin Saygıdar, öğretmenler ve çeşitli okullardan temsili öğrenciler katıldı. 48. Cadde girişinde startı verilen temizlik kampanyasında afiş ve pankartlarda açıldı. Beyaz tişört ve şapka takan öğrenciler yerde topladıkları belediye tarafından verilen çöp poşetlerine doldurdu.

Silopi Koç ortaokul öğrencisi Safiye Nur Birlik, “Herkesin bu sorumluluklarını göz önünde bulundurması bu çöp toplamak sadece bu mesleği işi değil. Bizim aslında kendi sorumluluklarımızdan biri çöp toplamak. Bu yüzden çöp toplayarak, etrafımızı kirletmeyerek, yerlere çöp atmayarak çöpçülere yardım etmiş oluyoruz. Hem de kendi sorumluluklarımızı yerine getirmiş oluyoruz.” dedi.

Silopi Koç Ortaokulu Müdür Yardımcısı Murat Doruk, “İlçe öğrenci meclis başkanlığının almış olduğu bir kararla Silopi’de çöp toplama etkinliğinde bulunduk. Öğrencilerimiz sadece okul içinde değil bütün şehirleri temizlemek amacıyla sosyal sorumluluk projesi üstlendikleri için onlar bütün Silopi’ye örnek oldular. Lütfen kimse çöpünü yere atmasın. Daha yaşanılır bir Silopi için el elle verelim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.