SİLOPİ`DE ÖZEL ÖĞRENCİLERE KARNE SÜRPRİZİ

SİLOPİ`DE ÖZEL ÖĞRENCİLERE KARNE SÜRPRİZİ
Silopi'de engellilere yönelik hizmet veren Özel Öznur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde öğrencilere karne verildi. İlk kez karne alan özel öğrencilerin sevinci renkli görüntüler...
 

Silopi’de engellilere yönelik hizmet veren Özel Öznur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde öğrencilere karne verildi. İlk kez karne alan özel öğrencilerin sevinci renkli görüntüler oluşturdu.

Silopi’de faaliyette bulunan Özel Öznur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören engelli öğrencilere motivasyon amaçlı sembolik karne dağıtıldı. İlk kez karne alan engelli öğrenciler, yapılan sürprizle mutlu oldular.

Karne etkinliği hakkında bilgi veren merkezin Özel Öznur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdiresi Semire Coşkun, okullarının ara vermeden yıl boyunca hizmet veren bir kurum olduğunu söyledi. Engelli öğrencilerin sosyal hayata adaptasyonu için etkinlik düzenlediklerini belirten Semire Coşkun, " Türkiye genelinde oluğu gibi Silopi’de de daha önce ilk ve orta dereceli okullar yaz tatiline başladı. Biz de çocuklarımıza yazl tatili öncesi çocuklarımızın karne heyecanı yaşamasını istiyoruz. Resmi anlamda karne törenleri olmasa da biz onlara sembolik olarak birtakım değerlendirme belgeleri hazırladık ve bugün verdik. İstiyoruz ki; onlar da bu heyecanı yaşasın, evlerine gittiklerinde bu belgeleri aileleriyle paylaşsın, bu güzelliği yaşasın. Bundan sonraki süreçte de bu tip belgeleri çocuklarımıza vermeye devam edeceğiz" dedi.

Engellilere yönelik hedefler

Semire Coşkun “Kuruluşumuzun öncelikli hedefi zihinsel ve fiziksel performansı yaşıtlarına göre geri olan bireylere kendi kendilerine yetebilecek duruma gelebilmeleri ve topluma uyum sağlamaları için hizmet vermektir.

Merkezimiz 0–21 yaş ve üzeri zihinsel engelli çocukları fiziksel , konuşma , uyum ve davranış problemleri açısından değerlendirip, zihinsel performanstaki geriliğe bağlı olarak ortaya çıkan davranış ve konuşma bozukluklarını gidermeye dönük hazırlanmış bireysel ve grup eğitim programlarını hayata geçirmektir.

Çocuktaki alıcı ve ifade edici dili geliştirmek bireyi söyleneni anlama ve kendini ifade edebilir hale getirmek.

Öz bakım becerileri öncelikli olmak şartıyla engelli bireyin zihinsel performansı yaşı göz önüne alınarak bağımsız veya yarı bağımlı olarak kendi ihtiyaçlarını giderebilecek duruma getirmek öncelikli hedef olarak belirlenmiştir. Yapılan programda çocuğun bireysel ihtiyaçlarını karşılaması ön planda düşünülerek düzenleme yapılır.” Dedi

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.