Silopili Duru Ailesine, Devletten Yardım Eli

Silopili Duru Ailesine, Devletten Yardım Eli
Şırnak'ın Silopi ilçesinde ikamet eden Ömer Duru (85) ve Lali Aytiş (84) çifti ile ilgili sosyal medyada çıkan paylaşımlar üzerine Aile ve Sosyal Politikalat İl Müdürü Muzaffer Akçam,...
Şırnak’ın Silopi ilçesinde ikamet eden Ömer Duru (85) ve Lali Aytiş (84) çifti ile ilgili sosyal medyada çıkan paylaşımlar üzerine Aile ve Sosyal Politikalat İl Müdürü Muzaffer Akçam, Ekibi ile birlikte ailenin durumunu değerlendirmek, uygun sosyal hizmet modeli geliştirmek ve kendi talepleri doğrultusunda bir psiko-sosyal yardım sunabilmek amacıyla ikamet adresinde incelemede bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalat İl Müdürü Muzaffer Akçam, “Lali Aytiş ile yapılan görüşmelerde kendisinin işitme kaybı yaşadığı, hafif düzeyde demans belirtileri taşıdığı, desteksiz kalkmakta ve yürümekte zorlandığı gözlemlendi. Ömer Duru’nun durumunun yaşı itibari ile değerlendirildiğinde normal olduğu, yaşının getirmiş olduğu fiziksel durumdan kaynaklı günlük yaşam ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiği anlaşıldı. Ailenin bakım merkezi, huzur evi, yakını yanına yerleşmeyi kabul etmemesi, kendi yaşadıkları konutta yaşamlarını devam etmeleri talebi doğrultusunda çalışma başlatıldı. Bu nedenle yaşadıkları konutun yenilenmesi, ev eşyalarının yenilenmesi ve Lali Aytış’a bakıcı tutulması gerekiyordu. Konutun yenilenmesi, ev eşyaları Silopi Kaymakamlığı tarafından, Bakıcı aylığı bağlanması için Sağlık Kurulu raporu işlemleri il müdürlüğümüz tarafından yapılacaktır” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalat İl Müdürü Muzaffer Akçam, “İnceleme öncesinde ve sonrasında Silopi Kaymakamı Sezer Işıktaş konu hakkında detaylı bilgilendirdik. Şırnak Valisi Mehmet Aktaş’ın talimatı ve bilgisi dahilinde Lali Aytiş’in sağlık durumunun değerlendirilmesi ve sağlık kurulu raporu alabilmesi için Cizre Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Opr Dr M. Hidayatullah Erzen ile görüştük. Kendisine 01 Ağustos 2018 tarihi için randevu alınmıştır. Lali Aytiş İl Müdürlüğümüzün imkanları ile yarın hastaneye götürülecek ve gerekli işlemleri yürütülecek. Sağlık Kurulu Raporunun çıkmasını takiben İl Müdürlüğümüzün Evde Bakım Hizmetleri kapsamında Lali Aytiş’in evde bakım hizmeti alması sağlanacaktır.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş’ın talimatı ve bilgisi dahilinde Silopi Kaymakamı tarafından, Ömer Duru-Lali Aytiş çiftinin ikamet ettikleri mahallede bulunan Silopi Belediyesine ait bir konuta yerleştirilmiş olup, ikamet ettikleri ev yıktırılıp yerine yeni ev yapımına hemen başlanacaktır. Aileye ait tüm eşyalar Silopi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yenilenecektir.

Ailenin durumunun takip edilmesi için Aile ve Sosyal Politikalat İl Müdürlüğü tarafından ekip görevlendirildi.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.