SİLOPİLİ ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

SİLOPİLİ ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
Silopi ilçesinde Orman haftası etkinleri kapsamında okulların bahçelerine fidan dikimi devam ediyor. Öğrencileri kendi harçlıkları ile aldıkları fidanları toprak ile buluşturdular.Silopi İpekyolu ilk-Orta Okulu öğrencileri Orman...
Silopi ilçesinde Orman haftası etkinleri kapsamında okulların bahçelerine fidan dikimi devam ediyor. Öğrencileri kendi harçlıkları ile aldıkları fidanları toprak ile buluşturdular.

Silopi İpekyolu ilk-Orta Okulu öğrencileri Orman haftası kapsamında öğretmenlerine fidan dikimi yapmak istediklerini söylediler. Öğrenciler daha sonra kendi aralarında topladıkları paraları okul idaresine verdi. Okul idaresi tarafından biraz daha eklenen para ile yeni fidanlar alındı. Fidanlar düzenlenen tören ile okulun bahçesine dikildi. Kendi harçlıkları ile fidan olan öğrenciler daha sonra kendi elleri ile fidanları toprağa buluşturduktan sonra fidanın can suyunu verdiler.

Konu hakkında açıklamada bulunan Okul Müdürü Abdulvahap Dağ Orman haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizin talebi üzerine tüm sınıflar harçlıklarını biriktirip fidanların alındığını söyledi. Müdür Dağ “ Fidanlar alındıktan sonra öğrencilerimiz kendi elleri ile fidan diktiler.  Öğrencilerin harçlıklarını biriktirip kendi ağaçlarını almaları ve dikmeleri onların sorumluluk sahibi bireyler olacağının göstergesidir. Öğrencilerimizin böyle bir davranış sergilemeleri,  hem bizi hem ailelerini gururlandırdı. Geleceğimiz olan çocuklarımızın ağaç sevgisiyle büyümesini diliyorum.

Fidan olan öğrenciler ise okullarında ağaç eksiği hissettiklerini ve konuyu öğretmenlerine açtıklarını söylediler.

Okul Öğrencilerinden Ela Yıldırım ağaçları ve yeşili çok sevdiklerini o yüzden okul harçlıkları fidan almaları için okul yönetimine verdiğini söyledi. Öğrenci Ela Yıldırım okul bahçesine fidan diktikleri için çok mutlu olduklarını ve kendi eli fidan diktiğini söyledi.

Fidan Dikim etkinliğine katılan Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan ise çocukları ağaç sevgilerinden dolayı kutladığını söyledi.

 Müdür Dayanan “Orman haftası etkinleri kapsamında tüm okullarımıza ağaç dikme çalışmalarımız devam ediyor ilçede bulunan okullarımız daha güzel bir görüntü oluşturmak çocuklarımıza ağaç sevgisi kazandırmak adına güzel bir çalışma ile devam etmektedir.  Okullara Şırnak Orman İşletme Müdürlüğünün ve hayırsever vatandaşların katkıları ile fidanlar dağıtılıyor. İnşallah hiçbir okumuzun bahçesi ağaçsız kalmayacak Bu şekilde okul bahçelerimiz tamamen yeşillenecek ve çocuklarımız ağaç sevgisi kazanacaktır. Bu ağaç dikme etkinlerimize çocuklarımız yoğun ilgi gösteriyor buda bizi çok memnun ediyor. İnşallah bu fidanlarımız büyüyecek ve çocuklarımızda onları görecektir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.