SİLOPİ`NİN İLÇE OLUŞUNUN 58. YILI COŞKU İLE KUTLANDI

SİLOPİ`NİN İLÇE OLUŞUNUN 58. YILI COŞKU İLE KUTLANDI
Silopi’de 1960 yılında ilçe oluşunun 58 yıl dönümü münasebetiyle Girikamo koruma kalkındırma sanat ve kültür derneği tarafından bir etkinlik düzenlendi.Silopi Koç İlkokulu konferans salonunda gerçekleşen organizasyona...
 

 Silopi’de 1960 yılında ilçe oluşunun 58 yıl dönümü münasebetiyle Girikamo koruma kalkındırma sanat ve kültür derneği tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Silopi Koç İlkokulu konferans salonunda gerçekleşen organizasyona Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, İlçe Sağlık Müdürü Ali Afşar, Silopi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Osmanoğlu kanaat önderleri, işadamları, esnaflar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. İlçenin eski resimlerinin yer aldığı slayt gösterisi ve dernek çalışmaları hakkında yapılan sunumun ardından Girikamo derneği başkanı Kemal Özdemir kısa bir konuşma yaptı. Konuşmanın akabinde 1998 yılında ilçe özel idareden emekli olan Sadık Çevik, ilçenin o zamanki koşullarını hatırlatan bir konuşma yaptı. Çevik, “1957 yılında ilkokuldan mezun olduğum zaman bir fotoğraf çekmek için Görümlü beldesinden Cizre’ye bir fotoğraf çekmek için gittik. Diploma için çektik” diyerek günümüz şartları ile kıyaslama yaptı.

Konuşmanın ardından yürüme engelli Sevgi Tay tekerlekli sandalye üzerinde sahneye gelerek "Bir başkadır benim memleketim" adlı şarkıyı seslendirdi. Daha sonra sahnede Türkçe ve Kürtçe şarkılar, canlı müzik eşliğinde seslendirildi. Programın sonunda ise ilçeye katkı sunan başta kurum müdürleri olmak üzere, kanaat önderleri, esnaflar ve Stk temsilcilerine plaket takdimi yapıldı. Plaketlerin verilmesinin ardından program sona erdi.

Programa katılan vatandaşlardan İbrahim Barkın, “bu etkinlikte baya bir bilgi sahibi olduk. Silopi’nin geçmişi anlatıldı. Silopi’nin geçmişine dair resimleri çok beğendik. İlçemizi tanıtan bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyoruz” dedi.

Silopi’nin ilçe oluşunun 58. yıl dönümü geleneksel olarak kutlayacaklarını belirten Girikamo derneği başkanı Kemal Özdemir, etkinlikte ilçeye ait eski resimler ile ilçeyi tanıtan bilgilendirmeler yaptıklarını söyledi. Özdemir, “umuyoruz ki bu ilk olduğu gibi sonda olmayacaktır. Bunu dernek olarak geleneksel halde sürdüreceğiz. Etkinliğimize teşrif edenlere teşekkür ediyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.