ŞIRNAK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÜLTENİ YAYINLADI

ŞIRNAK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÜLTENİ YAYINLADI
Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE bülteni yayınladı. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; “Şırnak il milli eğitim müdürlüğü...
Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE bülteni yayınladı.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Şırnak il milli eğitim müdürlüğü ARGE ekibi tarafından yılda 2 defa hazırlanan ARGE bültenin amacı yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmektir. Öncelikle ARGE birimlerinin kurulmasının temel amacı, insan ve madde kaynağının etkin ve verimli kullanılması, uzmanlık, tecrübe ve birikimin yerinde kullanılması, faaliyet ve projelerde tekrarların önlenmesi için çalışmaların tek elden aynı ekip tarafından yürütülmesini sağlamaktır. Ayrıca; stratejik yönetim, kurumsal inovasyon, hizmetlerin niteliğini iyileştirme, kapasite geliştirme ve dolayısıyla kurumsal değişimi yakalama olan çalışmaları birleştirmektir.  5018 Sayılı Kanun gereğince tüm kamu kurumları stratejik yönetim anlayışıyla planlama yapmakta, vizyonlarına uygun amaç ve hedefler belirlemekte, hedeflere ulaşmayı sağlayacak stratejileri hayata geçirmek için proje tabanlı faaliyetler gerçekleştirmektedir. Millî Eğitim Bakanlığınca uygulanan projelerle birlikte yerel sorunların çözümü ve iyileştirmeler için planladığımız ve uygulamaya aldığımız stratejik eylem planlarımız birçok projeyi içermektedir. Şırnak Milli Eğitim Müdürlüğümüz ARGE birimi tarafından Sekizincisi hazırlanan ARGE bülteni ile yeniden karşınıza gelmekten mutluluk duymaktayız. Ekip olmanın ruhunu yakalamış bir takım olarak 2018 yılının ikinci yarısında yaptıklarımızı yeniden bir hatırlamak-hatırlatmak ve yeni ufuklar açma düşüncesindeyiz. Yeni projelerle; müfredatın kapasitesinin sınırlarını zorlayarak “milli ve manevi değerlerle donatılmış, geçmişini iyi bilen, geleceğe yön verecek bireyler yetiştirmeyi” amaçlamaktayız” ifadelerine yer verdi.

         Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz yaptığı açıklamada; “Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak vizyonumuz, eğitimde fırsat eşitliği yaratarak, bilgi çağının gerektirdiği modern eğitim öğretim yöntemlerini benimseyen, demokratik ve kültürel zenginliğe katkıda bulunan, öğrenmeyi öğrenmiş, olay ve olguları sorgulayan, demokrasiyi bir yaşam biçimi olarak benimsemiş bireyler yetiştirmek. Bu bağlamda Teknoloji ve bilginin hız kazandığı günümüzde, kurumların ürün ve hizmet çeşitliliğini arttırması, mevcut sorunlara doğru ve etkin çözümler sunabilmesi, hedef kitleye ulaşması ve esaslı kalite odaklı hizmet anlayışı ile paydaşlarına ulaşması gibi yönetim özellikleri günümüz yeni kamu yönetimi anlayışını oluşturmaktadır. Yeni kamu yönetim anlayışının başarılı bir şekilde uygulanması, kurumsal olarak AR-GE çalışmalarının etkin planlanması ve uygulanmasına bağlıdır. Vizyonumuzu gerçekleştirmek için AR-GE çalışmaları bizim için vazgeçilmezdir. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından yürütülen çalışmaları içeren AR-GE birimi bülteninin 9. sayısı olan Temmuz 2018 bültenini hazırlamış bulunmaktayız. Bu bağlamda geniş bir paydaş kitlesine ve büyük bir çalışma sahasına sahip olan ilimizdeki Ar-Ge çalışmalarını e-bültenimizle sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Yapılan çalışmaların eğitim-öğretim anlamında ilimize hayırlı olmasını diler, emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.