ŞIRNAK KAYYUMU ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

ŞIRNAK KAYYUMU ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ
İçişleri Bakanlığının Kanun Hükmünde Kararname(KHK) Kararı ile Şırnak Belediyesine Başkan Vekili olarak atanan Şırnak Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu,yaptığı çalışmalarla şehrin çehresini...
 İçişleri Bakanlığının Kanun Hükmünde Kararname(KHK) Kararı ile Şırnak Belediyesine Başkan Vekili olarak atanan Şırnak Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu,yaptığı çalışmalarla şehrin çehresini değiştirdi.

         İçişleri Bakanlığınca kayyum olarak atanan Turan Bedirhanoğlu’nun göreve gelmesiyle birlikte Şırnak kent merkezinde sağlanan hizmet ile işleyişteki değişimler gün geçtikçe artıyor.

         Göreve başlayalı iki yıl olan Belediye Başkan vekili Turan Bedirhanoğlu, belediyelerin asıl işi vatandaşa hizmet olduğunu hatırlattı. Özellikle devlet tarafından Şırnak’ta yatırım hamlesi başlatıldı. Terör örgütünün şehirlerde bıraktığı izler yol, yeşil alan, okul, park, bahçe, meydan gibi sosyal donatı alanlarıyla silindi. Bugüne kadar terörle anılan Şırnak’ın kaderi, Turan Bedirhanoğlu’nun göreve başlamasıyla değişti.

Kent, Belediye Hizmeti İle Buluştu

         Terörün izlerinin silinmesi, terör mağduru vatandaşların yaralarının sarılması için kentte bir yandan devlet çalışma yürütüyor, diğer yandan İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu’nun öncülüğünde hazırlanan projeler hayata geçiriliyor.Kent rutin olarak temizlenirken teröristlerin tuzakladıkları patlayıcıları infilak ettirmeleri sonucu tahrip olan yollar onarıldı, cadde ve refüjler süratle düzenlendi.Belediyenin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile planladığı 6 bin konutun inşası çalışmaları devam ediyor.

Hayat Kalitesini Yükseltecek Projeler

Kentte yapılacak yol çalışmaları için 105 milyon, kanalizasyon hattı için 28 milyon, içme suyu çalışmaları için 23 milyon, park ve bahçeler için 4 milyon lira ödenek ayrıldı.İhtiyaçları gidermeye çalışırken bir yandan da kenti belediye hizmeti ile buluşturmak için gayret sarf ediliyor.Kültür Merkezi ile Uludere Caddesinde İl Özel İdareye ait 83 dönümlük arsada yapılan mesire alanı projemiz tamamlandı ve vatandaşların hizmetine sunuldu. Şehir merkezinde ise devasa bir yaşam parkı projesinin de olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Yıkılan Otogar Yerine, Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi İle Kadın Doğum Hastanesi Yapılıyor

         Mevcut otogar binasının yerine Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Kadın Doğum Hastanesi yapılacak ve yeni otogar binasının ise şehir dışında inşa edilecek. Bedirhanoğlu, geçici değil kalıcı çözümler için sürekli uğraş verdiklerinin altını çizerek, “Konut hariç 400 milyonu aşacak değerde projelere imza atacağız. Şırnak’ı bir yıl içerisinde kimsenin tanıyamayacağı yeniden yaşanabilir bir kent haline getireceğini belirtiyor.

Belediye Hizmet Binası İçin İlk Kepçe Vuruldu

Şehrin yaşam kalitesini arttırmak ve kimliğini yansıtan projeleri hayata geçirmeye devam eden Şırnak Belediyesi, Şırnak’ta başlatılan değişim rüzgârı ile şehre daha modern ve kaliteli hizmet verecek olan Belediye Hizmet Binası için ilk kepçeyi vurdu.Şehrin dokusuna uygun olarak projelendirilen Hizmet Binası, Hz. Nuh gemisi siluetinden esinlenerek tasarlandı. Hizmet binasının inşa edileceği alanda çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmaları bitirilerek, temel kazma ve hafriyat çalışmalarına başlanıldı.Şırnak Merkez Bahçelievler Mahallesi Karayolları Kavşağında 6000 metre kare alanda yapımına başlanan Hizmet Binası, 450 günün sonunda tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulmuş olacak.

“Binalar Doğalgaz Altyapılı Olacak”

         Kent merkezinde inşa edilecek binalar doğalgaz altyapılı olacak. Ayrıca Doğalgaz çalışmaların da 2018 yılının sonuna doğru bitmesi hedefleniliyor.İçişleri Bakanlığınca Şırnak Belediyesine görevlendirilen Turan Bedirhanoğlu, göreve hizmet aşkıyla başlamasının yanı sıra 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kurmayı ve gönüllere dokunmayı fazlasıyla başardı. Özellikle gittiği her kapıda hoşgörü ve saygı ile karşılanan Bedirhanoğlu bu teveccühü vatandaşa hizmet olarak yansıtıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.