ŞIRNAK ŞEHİDİNİN ADI KUMÇATI BELDESİNDE KÜTÜPHANEYE VERİLDİ

ŞIRNAK ŞEHİDİNİN ADI KUMÇATI BELDESİNDE KÜTÜPHANEYE VERİLDİ
Şırnak’ta teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Cemil Koç’un adı, Emniyet Genel Müdürlüğünce kentte açılan Z Kütüphaneye verildi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan...

Şırnak’ta teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Cemil Koç’un adı, Emniyet Genel Müdürlüğünce kentte açılan Z Kütüphaneye verildi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi” Şırnak’ın Kumçatı Köyü’nde Vali Aydın Arslan YİBO okulunda açılan ‘Z Kütüphane’ faaliyete geçti.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 İlde, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürleri vasıtasıyla (ÇOGEP) Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı çerçevesinde zenginleştirilmiş kütüphane projesi Şırnak’ın Kumçatı Köyü’nde Vali Aydın Arslan YİBO okulunda hizmete sunuldu.

Şırnak’ta 26 Mart 2016’da teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen polis memuru Cemil Koç’un adının verildiği kütüphanenin açılış törenine Vali Mehmet Aktaş, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Jandarma Komutanı Selçuk Yıldım, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Aydın Arslan YİBO okulunda kütüphane açılışını yapan Vali Mehmet Aktaş yaptığı konuşmada “Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında; öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerini arttırmak, öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, verimli zaman geçirmelerini sağlamak, toplumsal farkındalık ve duyarlılıklarını geliştirmek, milli kimlik ve aidiyet duygularını geliştirmek, emniyet teşkilatı ile bölge insanı arasında diyaloğu arttırmak ve bilinçli nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla 81 ilimizde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullarda Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi ortaya konulmuştur” dedi.

“ÇOCUKLARI KÜTÜPHANEYE ÇEKECEK MEKANLAR ŞEKLİNDE TASARLANMAKTADIR”

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda yapılan kütüphane hakkında bilgi veren Vali Mehmet Aktaş “Zenginleştirilmiş Kütüphaneler ( Z Kütüphane); zeka oyunları, okuma ve dinleme materyallerinin bir arada bulunduğu, sesli ve elektronik kitaplar gibi alternatif okuma seçeneklerinden öğrencilerin faydalanabildiği, taşınabilir raflarıyla, ahşap ve kumaş malzemelerle kaplanmış duvarlarıyla, estetik ve pedagojik açıdan uygun renkleriyle çocuklarda okum alışkanlığı ve zevki uyandıran, onları kütüphaneye çekecek mekanlar şeklinde tasarlanmaktadır” şeklinde konuştu.

KÜTÜPHANEYE ŞEHİT POLİS MEMURUNUN İSMİ VERİLDİ

Şırnak’ta görevi başında PKK terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit düşen İzmir nüfusuna kayıtlı Şehit Polis Memurunun isminin verildiğini söyleyen Vali Aktaş “Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde belirtilen standartlarda oluşturulan Z Kütüphanelere aziz şehitlerimizin isimleri verilmiştir. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Vali Aydın Arslan YİBO okulunda Şehit Polis Memuru Cemil Koç isimli Z Kütüphane kurulumu tamamlanmış olup öğrencilerin kullanımı için hizmete açılmıştır” dedi.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş kütüphanedeki yaptığı incelemelerden sonra AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ile karşılıklı satranç oynayarak keyifli dakikalar geçirdi.

Vali Aydın Arslan YİBO okulunda hizmete sunulan zenginleştirilmiş kütüphane hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada şunlar söylendi: “Bu projede geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimizin, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunarak eğitim desteği verilerek topluma faydalı bireyler olmalarının sağlanması hedeflenmiştir. Bununla birlikte gençlerimizin öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, verimli zaman geçirmelerini sağlamak, suç ortamından uzak tutmak, tarih bilinci ile de geçmişimizden güç alarak geleceğe emin adımlarla yürümeleri amaçlanmıştır. Ayrıca 81 ilde kurulan tüm kütüphanelerimize aziz şehitlerimizin adları verilmiştir. Bu gün açılışını yapacağımız kütüphanede de Şırnak’ta görevi başında PKK terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit düşen İzmir nüfusuna kayıtlı Şehit Polis Cemil Koç’un ismi verilmiştir. Bu vesileyle vatanımızın dört bir köşesinde sınır boylarında ve sınır ötesinde üstün bir cesaret ve fedakarlıkla görev yapan ordumuza ve güvenlik kuvvetlerimize görevlerinde başarılar diliyor, vatanımızın ve milletimizin bekası için uğrunda canını seve seve feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle; kahraman gazilerimizi ise saygı ve şükranla anıyoruz. Kütüphanemiz hayırlı olsun.”

Şırnak’ın Kumçatı Köyü’nde Vali Aydın Arslan YİBO okulunda okuyan öğrenciler ise yaptırılan zenginleştirilmiş kütüphaneden memnun olduklarını, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan tam donanımlı kütüphaneye kavuştukları için teşekkürlerini ilettiler.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.