ŞIRNAK`IN CİZRE İLÇESİNDE AÇILAN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ

ŞIRNAK`IN CİZRE İLÇESİNDE AÇILAN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Sanat sokağında açılan ve 81 ilin yöresel ürünleri tanıtıldığı fuara Cizreli vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. Erzurum’un Cağ Kebabı. Kayseri’nin Meşhur Pastırması, Antakya’nın...
 Şırnak’ın Cizre ilçesinde Sanat sokağında açılan ve 81 ilin yöresel ürünleri tanıtıldığı fuara Cizreli vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. Erzurum’un Cağ Kebabı. Kayseri’nin Meşhur Pastırması, Antakya’nın Künefesi ve diğer ürünlerin sergilendiği fuara vatandaşlar büyük bir ilgi gösterip gönüllerince alışveriş yaptı.

Fuarın açılması ile birlikte vatandaşların sosyal etkinlik olarak gidip, gezip, alışveriş yaptığı bir yer haline gelmekle birlikte ilçede renkli görüntülerinde oluşmasına büyük bir katkı yaptı.

Böyle bir fuarın Cizre’ye renk kattığına vurgu yapan Faruk Kömür, ülkemizin yöresel ve kültürel ürünlerini tanıyıp görmek ve tatmak kadar güzel bir şey yoktur. Daha önce yapılmayan bu tür etkinliklerin daha sık ve farklı yerlerde yapılması ilçe halkına çok olumlu bir katkı yapacaktır. Bizde Ailece fuara gelip hem fuarda sergilenen ürünleri görme fırsatı bulduk hem de yöresel tatları tatmanın mutluluğunu yaşadık. Ancak fuarın bu kadar kısa sürmesi ilçedeki bu renkli görüntülerinde bittiği anlamına geldi. Umarım buna benzer etkinlikler daha fazla yapılır. Çünkü bizim bu tür aktivitelere çok ihtiyacımız var “dedi.

Yaklaşık bir haftadan bu yana her gün gittiğimiz ve gönlümüzce keyif yaşadığımız Fuarın kapanmasından dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu ifade eden Yılmaz Güleş,”Fuar Cizre’ye ve Sanat sokağına büyük bir renk katmıştı. Gece gündüz kalabalık ve curcuna eksik olmuyordu. Bu güzel ortam vatandaşları da mutlu ettiği gibi insanlar için sosyal bir aktivite oluyordu. Ne yazık ki bu keyifli aktivite fuarın kapanması ile sona erdi. Umarım duyarlı iş adamlarımız ve mülki idarecilerimiz bu tür etkinliklerin daha sıklıkla yapılması için uygun zemin hazırlarlar “diye konuştu.

         Cizreli Vatandaşlardan Yener Buti ise, Cizre’de 81 ilin yöresel ürünlerinin sergilenmesi ve vatandaşların fuara göstermiş olduğu ilgi vatandaşların daha çok sosyal aktivite içinde yer almak istediğini de bir kez daha ortaya koymuş oldu.2015-2016 yıllarında yaşanan çatışma ve olaylar ilçe halkını özellikle çocukları büyük bir ölçüde etkilemişti. Ancak 10 günlüğüne açılan bu fuar insanların kafasını dağıtmaya ve bu psikolojiden biraz uzaklaşmasını sağladı. Bu anlamda bu fuarın açılmasına vesile olan Cizre Spor Kulübü Başkanı Salih Sefinç başta olmak üzere ülkenin farklı illerinden gelerek burada ürünlerini halka sergileyen esnaflara teşekkür eder, bu tür aktivitelerin artarak devam etmesini dilerim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.