ŞIRNAK`TA AV SEZONU SONA ERDİ

ŞIRNAK`TA AV SEZONU SONA ERDİ
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Merkez Av Komisyonu tarafından alınan karar gereği av ve yaban hayvanlarını üreme dönemlerinde tabii ortamları ile birlikte korumak maksadıyla 25 Şubat 2018 tarihi itibarı ile yurt genelinde genel...
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Merkez Av Komisyonu tarafından alınan karar gereği av ve yaban hayvanlarını üreme dönemlerinde tabii ortamları ile birlikte korumak maksadıyla 25 Şubat 2018 tarihi itibarı ile yurt genelinde genel av yasağı başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre; 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini dikkate alan Merkez Av Komisyonu 2017-2018 Av Dönemi için av kapanış tarihini belirledi. Alınan karar gereği av sezonu 25 Şubat tarihi itibariyle ülke genelinde kapandı.

AV SEZONU AĞUSTOS AYINDA YENİDEN AÇILACAK.

Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Orhan KALAY; kapanan av sezonunun Ağustos ayı itibariyle yeniden açılacağını belirterek şunları söyledi: “Merkez Av Komisyonu av sezonunun 25 Şubat’ta sona erdirilmesi kararını aldı. Av sezonunun kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığını, avın açılacağı Ağustos ayına kadar bu dönemde avcılık faaliyetlerinin yasak olduğu, özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında vatandaşlarımızdan tabii ortamlara çıkmaları halinde daha hassas davranmalarını bekliyoruz. Ayrıca av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması hususunda da gereken özenin gösterilmesini istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.