ŞIRNAK`TA ÇOCUKLAR İÇİN OKUMA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

ŞIRNAK`TA ÇOCUKLAR İÇİN OKUMA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ
Şırnak’ta minik çocukların okulda öğrendiklerinin daha kalıcı hale dönüşmesi için Atatürk İlk-Ortaokulu tarafından okuma şenliği düzenlendi.Şırnak Atatürk İlk-Ortaokulu’nda gerçekleştirilen okuma şenliğinde...
 

Şırnak’ta minik çocukların okulda öğrendiklerinin daha kalıcı hale dönüşmesi için Atatürk İlk-Ortaokulu tarafından okuma şenliği düzenlendi.

Şırnak Atatürk İlk-Ortaokulu’nda gerçekleştirilen okuma şenliğinde velileriyle birlikte katılan öğrenciler büyük bir coşkuyla eğlendi.

Atatürk İlk-Ortaokulu olarak çocukların öğrenmesinde kalıcı olması için etkinlik temelli öğrenmeye önem verdiklerini dile getiren okul Müdürü Selim Pulat; etkinlikler olmadan öğrenmenin kalıcı olmayacağını, çocukların okuma yazmaya geçmesini onlara şenlik havasında bir hediye, ödül olarak takdim etmek istediklerini söyledi.

“HER ÇOCUK BİZLER İÇİN YAŞAM SEVİNCİ DEMEKTİR”

Çocukların eğitiminin daha etkili ve kalıcı hale gelmesi için çabaladıklarını vurgulayan Atatürk İlk-Ortaokulu müdürü Pulat; “Çocuk demek heyecan demek, yeni başlangıçlar demek, toprağa ekilen fidan demektir. Umut demektir çocuklar. Her çocuk bizler için yaşam sevinci demektir. Bugün hem çocuklarımız için hem de öğretmenlerimiz için mutlulukla, sevinçle, heyecanla atılan adımların, verilen emeklerin karşılığını bir nebze görecekleri mutlu bir gün” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ BÜYÜLÜ DÜNYASININ KAPISINI ÇOK BÜYÜK BİR HEVESLE ÇALDILAR.”

Çocuklar için hayatın resimler, renkler ve hayallerden ibaret olduğunu söyleyen Pulat; “Gözlerinin görebildiği, kulaklarının duyabildiğiyle sınırlı minicik bir dünyaları vardı daha önce. O zamana kadar yalnızca oyuncak tutmuş elleri kalem tutmaya başladığında bambaşka bir dünyanın kapıları da açıldı onlara ardına kadar. Hayalleri, düşleri de büyüdü kendilerine duydukları güvenle. Şimdi düşündüklerini sizlere daha coşkulu, daha heyecanlı, daha güzel bir şekilde anlatacaklar. Çocuklarımız büyülü dünyasının kapısını çok büyük bir hevesle çaldılar. Öğretmenlerimiz ve ailelerimizin de destek ve çabaları sayesinde bu hevesin bir ömür boyu süreceğine inanıyorum. Azim ve başarılarından dolayı bütün öğrencilerimi kutluyor, önlerindeki zorlu merdivenin diğer basamaklarını da tıpkı bu ilk basamaktaki gibi kocaman, emin adımlarla aşmalarını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bu tür etkinliklerin çocukların gelişimi için çok önemli olduğunu söyleyen veli Saadet Erdoğan; “Çocuklarımız böyle etkinliklere katılarak kendilerini keşfediyorlar. Böylece sosyalleşebilmeleri açısından önemli bir noktada olan etkinliklerin devam etmesini istiyoruz” dedi.

Şırnak Atatürk İlk-Ortaokulu bahçesinde yapılan etkinlik çocukların şiir okuması ve dans gösterisinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.