Şırnak`ta Dini İlimler Atölyesi Açıldı

Şırnak`ta Dini İlimler Atölyesi Açıldı
Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından Dini İlimler Atölyesi açıldı. Şırnak Gençlik Merkezi hizmet binasında...
 

Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından Dini İlimler Atölyesi açıldı.

Şırnak Gençlik Merkezi hizmet binasında açılan Dini İlimler Atölyesi’nde Kuran-ı Kerim Eğitimi verildi. Kuran-ı Kerim Eğitimi katılımcılar tarafından büyük bir beğeni topladı.

Genç katılımcılar, merak ettikleri tüm soruları burada sorma fırsatı buldu. İslam dininin emrettikleri ve yasakladıklarını daha iyi idrak ettiklerini ifade eden katılımcılar, söyleşinin verimli geçtiğini ifade etti.

Kur`an-ı Kerim sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)`e 23 yıllık bir süre içerisinde gönderilmiştir. Toplam 114 sureden oluşur. 20 sayfaya bir cuz denir. Kur`an-ı Kerim toplam 30 cüzdür. Bir harfi dahi değişmeden günümüze kadar gelmiştir. Okunuşu ile namaz ibadeti yerine getirilen bir kitaptır. Kur`an-ı Kerim nerede ve ne zaman gönderilmeye başlamıştır? Kur`an-ı Kerim, Miladi 610 yılının Ramazan ayında Mekke yakınlarındaki Nur dağında gönderilmeye başlamıştır. Kur`an-ı Kerim`in gönderiliş sebebi nedir? Yüce Allah Kur`an-ı Kerim`i insanların hem dünya hem de ahiret mutluluğunu sağlayacak emir ve yasakları bildirmek için gönderilmiştir. Ayet nedir? Kur`an-ı Kerim`de bir veya bir kaç kelimeden oluşan cümledir. Sure ne demektir? Kur`an-ı Kerim`in ilk ve son sureleri hangileridir? Sure, Kur`an-ı Kerim`de en az 3 ayetten (cümleden) oluşan ve özel isimleri bulunan bölümlerdir. Kur`an-ı Kerim`in ilk suresi Fatiha son suresi Nas suresidir.

Meal ve tevsir nedir? Meal: Kur`an-ı Kerim`in arapçadan başka bir dile yaklaşık olarak çevrilmesidir. Tefsir: Kur`an-ı Kerim`in mana bakımından geniş izahıdır. Musaf : Kur`an sayfalarının bir araya toplanarak kitap haline getirilmiş şekline Mushaf denir.

Söyleşi çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.