Şırnak`ta Gençlere Yönelik Resim Eğitimi Devam Ediyor

Şırnak`ta Gençlere Yönelik Resim Eğitimi Devam Ediyor
Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Şırnak Gençlik Merkezi Güzel Sanatlar Kulübü bünyesinde resim eğitimi devam ediyor. Şırnak...
Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Şırnak Gençlik Merkezi Güzel Sanatlar Kulübü bünyesinde resim eğitimi devam ediyor.

Şırnak Gençlik Merkezinde eğitim alan öğrenciler tarafından Gençlik merkezinin çok amaçlı Salonu’nda verilen eğitim yoğun ilgiyle devam ediyor.

Şırnak Gençlik Merkezi Resim Eğitmeni, “Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlerimizin serbest zamanlarını en güzel yerlerde değerlendirsin, kültürel, sosyal ve sanatsal anlamda yeteneklerinin farkına varmasınlar diye Türkiye’nin dört bir yanında gençlik merkezleri açıyor. Şırnak’ta gençlerimize yönelik bu gençlik merkezimizde de sanat adına gençlerimiz güzel bir çalışma ortaya koydular. Bu eğitimde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize, desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Şırnak Gençlik Merkezi; etüt salonları, resim, ebru, ahşap boyama, müzik odaları, kütüphane, seminer salonları, konferans ve toplantı salonları, halk oyunları, bisiklet ile haftanın yedi günü gençler için hizmet vermeye devam ediyor. Gençlerin boş vakitlerini farklı etkinliklerle dolu dolu geçirdiklerini ve her türlü donanıma sahip olan Şırnak Gençlik Merkezinde bütün etkinliklerin tamamen ücretsiz olarak gençlerin hizmetine sunulduğunu belirten Şırnak Gençlik ve Spor Müdürü Lokman Ekinci “Yaz programları kapsamında gençlik merkezimizde akademi çalışmalar, kulüp çalışmaları başlığı adı altında değerler, dini ilimler, dil eğitimleri ile çalışmalarına devam ediyor. Dini ilimler atölyesi çalışmaları kapsamında Kur`an-ı Kerim kurslarımız, Peygamber Efendimizin hayatı ve temel dini bilgileri gençlerimize öğretiliyor. Bu güzel projeleri hayata geçirmekle birlikte ilimizde her anlamda faaliyet göstererek farkındalık oluşturmaya da devam edilmektedir" dedi.

Ekinci, Şırnak Gençlik Merkezinde kulüp faaliyetleri kapsamında el sanatları, güzel sanatlar, gönüllülük, tarih, müzik, çevre, yöresel halk oyunları, spor, kişisel gelişim, proje eğitimleri verildiğini kaydetti. Ekinci "Gençlik merkezlerinde ayrıca kitap kritikleri, kitap okuma halkaları, gençler sabah namazında buluşuyor, önemli gün ve haftalar, kampanyalar, gençlik kampları, geziler, resim sergisi, skeç, şiir, müzik yarışmaları, piknikler, satranç, mangala, çivili tahta, dart, masa tenisi ve bilardo etkinlilikleri gençlerin aktif katılımları ile devam etmektedir. Devletimiz tarafından ülkemiz geneli bütün gençlere gençlik merkezlerimizde ücretsiz olarak sunulan bu imkânlardan faydalanmak üzere gençlerimizi gençlik merkezlerimize davet ediyoruz" diye konuştu.

Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci, “Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı olan ve bütün kurs ve etkinliklerin ise tamamen ücretsiz olduğu gençlik merkezlerimiz, gençlerimizin serbest zamanlarını iyi geçirecekleri, rahatlıkla kendilerini güvende hissedecekleri mekanlardır. Bu mekanlar sadece kapalı alan ve bina özellikleriyle değil, etkinlikleriyle de dışarıya taşabilen özelliklere sahip faaliyetlerle dolu bir mekandır. Bu bakımdan, Şırnak Gençlik Merkezimizde diğer gençlik merkezlerimiz gibi birçok faaliyeti devletimizin imkanlarıyla çocuklarımıza güvenilir bir ortamda kendini geliştirmiş ve donanımlı lider ve hocalar eşliğinde sunmaya devam ediyorlar. Bu ortamı sunarken de gençlik merkezleri eliyle de gençlerimizi hem gezdirebiliyor, hem eğlendirebiliyoruz, hem de kendilerini kişisel anlamda geliştirmesine vesile kılacak bir takım kurslar, eğitimler, sorumluluk verecek faaliyetler düzenliyoruz" dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.