ŞIRNAK`TA İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

ŞIRNAK`TA İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Şırnak Belediyesi Veteriner Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekipleri, yaz aylarının gelmesiyle birlikte ortaya çıkan ve ciddi rahatsızlık veren karasinek, sivrisinek ve haşere gibi vektörlere...
 

Şırnak Belediyesi Veteriner Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekipleri, yaz aylarının gelmesiyle birlikte ortaya çıkan ve ciddi rahatsızlık veren karasinek, sivrisinek ve haşere gibi vektörlere karşı ilaçlama çalışmalarını tüm mahallelerde sürdürüyor.

 

Havaların ısınması ile birlikte ortaya çıkan karasinek, sivrisinek ve haşerelere karşı etkin bir çalışma başlatan Veteriner Müdürlüğü, bünyesinde oluşturduğu ilaçlama ekipleri ile gece ve gündüz olmak üzere iki vardiya şeklinde yoğun bir çalışma yürütüyor. Vatandaşların yaz aylarını daha huzurlu bir şekilde geçirmesi ve şehrin sivrisinek ve haşerelerden arındırılmasını hedefleyen Veteriner Müdürlüğü, bu kapsamda hayvan barınakları, çöp toplama noktaları, havuzlar, dere kenarları ve göletlerde ilaçlama çalışmalarını sürdürürken, yanı sıra klorlama çalışmaları da gerçekleştiriyor.

 

İlaçlama çalışmaları sırasında ekiplerce yaralı bir şekilde bulunan bir sokak köpeğinin Veteriner hekimlerine bildirilmesi üzerine olay yerine gelen Veteriner Hekimi Kasım Gülek Öztürk tarafından zaman kaybedilmeden kontrol altına alınarak tedavi edildi. Hekim Öztürk’ün tedavi ettiği sokak köpeği, yapılan muayene ve pansumanın ardından aşısı yapılarak sağlığına kavuşturuldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.