Şırnak`ta Sağlıkçıya Sözlü Şiddette İlk Hapis Cezası

Şırnak`ta Sağlıkçıya Sözlü Şiddette İlk Hapis Cezası
Şırnak'ta Sağlıkta şiddette mahkemeden örnek karar geldi. Şırnak'ın İdil ilçesinde doğumhanede görevli sağlık çalışanına hakaret eden hasta yakını1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı....
Şırnak’ta Sağlıkta şiddette mahkemeden örnek karar geldi. Şırnak’ın İdil ilçesinde doğumhanede görevli sağlık çalışanına hakaret eden hasta yakını1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, kişinin yeniden şiddet gösterebileceği kanısı oluştuğu için hükmün geri bırakılmasına ve zanlının aynı suçu işlemesi halinde cezaevine gireceğine karar verdi. Sağlık çalışanları kararın sağlıkta şiddette caydırıcı örnek olduğunu söyledi.

Şırnak`ın İdil ilçesinde Doğumhanede görevli sağlık çalışanına görevini ifa ederken hakarette bulunan bir hasta yakınına, 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Zanlı, beş yıl içerisinde aynı suçu bir kez daha işlerse hapse girecek.

         İdil Devlet hastanesi doğumhane servisinde görevli sağlık çalışanın görev esnasında hakaret eden bir hasta yakını suçlu bulunarak 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Doğumhane’de görevli ebe M.N ile kadın hasta yakını D.O sözlü tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine hasta yakını D.O,görevli sağlık çalışanı M.N’ye hakaret edince, Nalbant hasta yakını D.O’dan şikayetçi oldu.Şahıstan şikâyetçi olan sağlık çalışanı, üyesi olduğu Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanlığından avukat talebinde bulundu. Şırnak/İdil Asliye Ceza Mahkemesi`nde görülen dava 3 ay gibi kısa bir sürede sonuçlandı. Hükmü 10 dakika içinde karara bağlayan hakim, saldırgan hastaya kamu görevlisine hakaret suçundan 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Ceza denetimli serbestlik yasası kapsamında ertelendi. Hasta yakını D.O, aynı suçu 5 yıl içinde tekrarlaması durumunda hapse gireceğine karar verildi. Mahkemenin verdiği bu emsal karar sağlık çalışanları ve sağlık sendikaları tarafından örnek ve caydırıcı bir karar olarak nitelendirildi.

         Sağlık Çalışanına yönelik olayı mahkeme taşıyan Şırnak-Sağlık Sen Şubesi Avukatı Cihan Munis, Sağlıkta şiddete mahkemelerin sıfır tolerans göstermesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirterek "bizler kamu görevlilerini hak ve hukuk ile karşılaşabilecek saldırılar ile hakaretlere karşı hukuk çerçevesi içinde adaletin önüne getiriyoruz .Bu dava ise Şırnak’ta sağlık çalışanlarına yönelik gelişen şiddette ceza verilen ilk davamızdır.İnşallah bu olay son olur ve vatandaş kamu görevlilerine yönelik daha dikkatli olur.Kamu görevlileri de görevlerini yaparken kendilerini daha güvende hisseder “dedi.

         Sağlık çalışanlarına yönelik her gün benzeri olayların yaşandığına dikkat çeken Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Gıyasettin Ucaş,sağlıkçıya şiddet olayında Şırnak’ta ilk defa ceza verildi.Bu karar Şırnak’ta emsal bir karar olmak ile birlikte caydırıcı örnek bir karar olmuştur dedi.

         Ucaş, bizler emek harekatı olarak kamu görevlilerimizi korumak için her türlü girişim ve önlemi yetkililere iletiyoruz ve alınması gereken önlemleri deklere ederek  Sağlık tesislerinin güvenlik açısından yetersiz olduğuna. Beyaz kod uygulamasının ise gerçek anlamda çalışması halinde sağlık çalışanların sahipsiz olmadıklarını bilmesine dikkat çekmeye çalışıyoruz.

Bu güne kadar ülke genelinde ve bölgemizde bölgemiz de sağlıkçıların hak etmedikleri bir şekilde şiddet,hakaret ve tehditlere maruz kalındığını belirten Ucaş, bundan sonra her ne sebeple olursa olsun hakaret ve tehditlere maruz kalanların arkasında Sağlık-Sen’in hukuk desteği olacaktır.

Sağlık çalışanlarına yönelik bu tür olayları  tasvip etmediğini ifade eden ucaş umarım bu ve benzeri olaylar ne bölgemizde ne de ülkemizde yaşanır.Çünkü biz sağlıkçıların görevi insanlarımıza en iyi şekilde sağlık hizmeti vermektir.Bu hizmeti vatandaşa sunarken de vatandaşlarımızın da biz sağlık çalışanlarına yönelik daha mütevazi olmalarını bekliyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.