SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK`TAN ŞIRNAK VALİLİĞİNE ZİYARET

SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK`TAN ŞIRNAK VALİLİĞİNE ZİYARET
Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Şırnak’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Şırnak Valisi Mehmet...
Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Şırnak’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

         Şırnak Valisi Mehmet Aktaş'ı makamında ziyaret eden Bak, burada yaptığı konuşmada, uyuşturucu ile mücadele ve sporun birleştirici gücünü göstermek için yatırımlarını sürdürdüklerini, Şırnak'ın değiştiğini ve terörün etkilerinden sıyrıldığını aktardı.

         Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Son bir buçuk ay içerisinde Şırnak’a ikinci gelişiniz onun için çok teşekkür ediyoruz. Çok dolu bir program yaptık sayenizde. İnşallah bu gelişleriniz ile Şırnak’ımızın spor alt yapısı ile ilgili her gelişinizde müjdeler ile geliyorsunuz. en kısa süre inşallah bu eksikliklerimizi tamamlayarak Şırnak’ımızı her yönüyle geliştirdiğimiz gibi spor altyapısı ile de geliştiririz dedi.

         Şırnak’a gelip vatandaşlarla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ben Karadeniz’in çocuğuyum. Şırnak’a geldim çok mutlu oldum. Yeni yapılan mesire alanı gerçekten de çok güzel. Cıvıl cıvıl çocuklar oradaydı. Aileler, çocuklar herkes güzel bir piknik yapıyordu. Ben çok keyif aldım. Ak parti gençlik kolları kongresi için geldim. Bundan bir buçuk ay önce idil ilçemize geldim. O zaman çok keyifli bir gün geçirmiştik. İdil’de amatör küme maçını 5 bine yakın seyirci ile takip ettik. Çok güzel bir tabloydu. O zaman İdilimize stadyum için yer baktık. Onun projesini arkadaşlarımıza gönderdik çalışmaları devam ediyor. Cizre’mizde eksik olan statlarımızı tamamlayacağız. Arkadaşlarımız bu projeler üzerinde de çalışıyorlar dedi.

SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ ÇOK ÖNEMLİ.

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, özellikle  gençlerin uyuşturucudan ve terörün ikliminden kurtulmaları için spor çok önemli olduğunu ifade eden Bak, Sporun birleştirici gücü çok önemli.  Uyuşturucu ile mücadele terörle mücadeleye eş değerde. Sayın cumhurbaşkanımız da özellikle bunu ifade ediyor. O yüzden çocuklarımızı sahalara, salonlara, havuzlara ve böyle mesire alanlarına, çok güzel alanlara taşımayı arzu ediyoruz. Tabii uyuşturucu vasıtasıyla eleman devşiriyorlar ve çocukları kendilerine adeta bir köle gibi kullanıyorlar. Hem uyuştucu ile mücadele hem sporun birleştirici gücünü göstermek içinde burada yatırımlarımıza devam ediyoruz. Belediyelerimizin bir kısmının saha talepleri oldu. Onları da yakinen takip edip en kısa zamanda bir sonuca varacağız. Yeni statlarımızın bir kısmı ihaleye çıktı. Bir kısmının hazırlıkları yapılıyor. Çok kısa bir süre sonra gene geleceğiz. Bu gelişimiz de çok keyifli geçti. Çocuklarımız ile basketbol maçı oynadık ve çokta güzel oynuyorlar. Bende onlarla gurur duydum. Keyifli bir ortamdı, benim içinde keyifli bir gündü.

ŞIRNAK’A 2 MİLYARLIK BİR YATIRIM YAPILDI

Şırnak Terörün etkilerinden sıyrılıyor ve iklim dağılıyor. Devletimizin buraya yaklaşık şuana kadar 2 milyarlık bir yatırımı oldu. Konut olsun diğer alt yapı çalışmalarıyla ilgili yatırımları var. Bizlere de yeni tesisler, yeni gençlik merkezleri, mobil genlik merkezleri, halı sahalar, basketbol sahları başta olmak üzere pek çok tesisi yapmak için gayret içerisindeyiz ve yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Dolayısıyla da güzel bir ziyaret oldu. İnşallah yine geleceğiz. Bu sefer Cizre’ye gideriz ve orada da bir etkinliğe katılırız. Şırnaklılara, sayın valime, sayın belediye başkanıma, il başkanımıza ev sahiplikleri için teşekkür ediyoruz. Gençlerimize teşekkür ediyoruz”.

AFRİNDEKİ MEHMETÇİĞE ŞIRNAK’TAN SELAM GÖNDERDİLER

Afrin’de mücadele eden Mehmetçiğimize de Şırnak’tan selamlarımızı iletiyoruz. Onlara dua ediyoruz. Rabbim ordumuzu muzaffer kılsın. Ora da terör örgütlerine karşı girişilen bu mücadele de ordumuz muzaffer olacaktır. Dualarımız onlar ile. Şırnak’ta da hayat normale dönüyor. Devletimizin gücü, devletin şefkatli eli, devletin  merhametli yüzü ortada. Konutlar yükseliyor. Yaklaşık onbin konutun beşbini tamamlandı. Yoğun bir şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile TOKİ yoğun bir şekilde çalışıyor. Şırnak gelişiyor, değişiyor. Tekrar geleceğiz bu güzel günün tadı damağımızda kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.