Serik`te Saldırıya Uğrayan Cizre Spora, Cizre`de Görkemli Karşılama

Serik`te Saldırıya Uğrayan Cizre Spora, Cizre`de Görkemli Karşılama
Serik Belediye Spor maçı sonrası saldırıya maruz kalan Cizre Spor Futbol Kafilesini, Cizre'de taraftarlar gelin konvoyunu aratmayan bir araç konvoyu ile karşıladı. TFF 3.Lig.3.Gurupta geçtiğimiz hafta...
 

Serik Belediye Spor maçı sonrası saldırıya maruz kalan Cizre Spor Futbol Kafilesini, Cizre’de taraftarlar gelin konvoyunu aratmayan bir araç konvoyu ile karşıladı.

TFF 3.Lig.3.Gurupta geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Antalya’da Serik Belediye Spor ile karşılaşan Cizre Spor, maç sonunda yaşanan saha olayları nedeni ile bir futbolcusu ve kaleci antrenörü saldırıya maruz kalıp yaralanırken, sahada mahsur kalan futbolcu kafilesi de çevik kuvvete ait zırhlı araçla sahadan çıkarıldı. Cizre Spor Futbol kafilesi deplasman maçı dönüşünde yüz araçlık konvoyla karşılandı.

Cizre Spor Kulüp Başkanı Maruf Sefinç, Serik Belediye Spor kulübünün yapmış olduğu haksızlık bizi alakadar etmez ve ilçemize gelen bütün spor kulüplerine biz aynı misafirperverliği göstereceğiz.”dedi.

Maçtan sonra meydana gelen olayların maçın önüne geçtiğini belirten Cizre Spor Teknik Direktörü Yusuf Tokuş, biz bu vatanın insanıyız. Hem Türküz, Hem Kürdüz, Çerkeziz, Avazayız, Göçmeniz biz her şeyiz. Biz bu ülkede yaşıyoruz. Bunun ayrımcılığını yapanlar bu vatana ihanet edenler. Burada hiç kimse kendi kafasına göre Milliyetçilik yapmasın.”dedi.

Serik Spor maçı sonrası uğradığı saldırı sonucu gözünden ve vücudunun değişik yerlerinden yaralanan Kaleci Antrenörü Erol Ayçiçek ise; “batı illerinde bu coğrafyaya ve Cizre Spora Ön yargılar var.”dedi.

 

         Serik Belediye Spor ile oynadığı futbol maçı sonunda futbolcuları darp edilip yaralanan Cizre Spor Futbol Takımını, taraftarlar ilçe girişinde araçtan oluşan araç konvoyu ile karşılayıp, sevgi gösterilerinde bulundu. İlçeye 10 Km. Uzaklıkta bulunan Mehmetçik Çeşmesi mevkiinde toplanan taraftarlar araçlarını bayrak ve flamalarla süsleyip takım Otobüsünü tezahürat ve sevgi gösterileri ile karşıladı. Yüz araçlık konvoy eşliğinde ilçeye gelen Cizre Spor Futbol takımı yine tezahüratlar eşliğinde Yafes Mahallesinde bulunan Cizre Spor Tesislerine geldi.Tesis önünde otobüsü karşılayan taraftarlar futbolcuları”Cizre Sizinle Gurur Duyuyor” tezahüratı ile karşıladı.

 

-Cizre’ye Gelen Her Takıma Misafirperverliğimizi Göstermeye devam edeceğiz

 

         Serik Belediye Spor maçı sonrası yaşanan olayların kendisini üzdüğünü ifade eden Cizre Spor Kulüp Başkanı Maruf Sefinç,”Türkiye’deki çeşitli kulüplerimiz buraya gelirken onlara çok güzel bir misafirperverlik gösteriyoruz. Serik Belediye Spor kulübünün yapmış olduğu haksızlık bizi alakadar etmez ve ilçemize gelen bütün spor kulüplerine biz aynı misafirperverliği göstereceğiz.”dedi.

         Sefinç,”Serik Belediye Spor maçı sonrası futbolcular ve kaleci antrenörümüz saldırıya maruz kaldılar ve bizde büyük bir üzüntü ile sosyal medyadan ve teknik heyetimizden duyduk. Takımın en önemli oyuncularından Cemal Doğu ve Emre Yüksektepe ceza sınırına girdiler. Bu hafta sahamızda oynayacağımız 1461 Trabzon Spor maçında oynayamayacaklar. Ama bu baskı ve baskı düşüncelerine rağmen bizler misafirperverliğimizden ödün vermeyeceğiz ve 1461 Trabzon Sporu centilmenlik ruhu içerisinde burada ağırlayacağız dedi.

 

-Maç sonrası yaşananlar maçın önüne geçti

 

Maçtan sonra meydana gelen olayların maçın önüne geçtiğini belirten Cizre Spor Teknik Direktörü Yusuf Tokuş,biz isterdik ki bugün galibiyetimiz ve oynadığımız güzel futbol konuşulsun.Maça iyi bir başlangıç yaptık ve 1-0 önde götürdüğümüz sürede verilmeyen bir penaltımız ve iptal edilen bir golümüz.Oyuncularımızdan üç tanesinin cezalı duruma düşmesi tesadüf olamaz.Tabi bunlardan sonra maç sonunda hakeme itiraz etmemiz normaldi.Düşünsenize Gurupta üçüncü sırada olan Serik Belediye Spor gibi bir takımdan deplasmandan bir puan alıyorsunuz ve hakkımız yenildiği için hakeme serzenişte bulunuyorsunuz çünkü çok hakkımız yenildi.Bunu canlı yayından bütün Cizre Halkı ve maçı izleyenler gördü.Maçın sonunda hakeme serzenişte bulunurken biranda arbede çıkmasına bir anlam veremedik.Rakip oyuncularımızın bizim tünelimize gelmesi orada hocamıza ve futbolcularımıza saldırması bu kabul edilebilecek bir şey değil.Önceden kurulmuş bir tezgah olduğunu düşünüyorum.”dedi.

 

-Türkiye’nin Turizm Kenti Antalya’dan Zırhlı araçla Stattan ayrılmak çok acı bir şey

 

Tokuş,”Yaşananlar Türk futbolu açısından utandırıcı ama en acısı da bizim orada sahadan çıkamamamız ve sahayı terk edemememiz. Zırhlı araca otele gitmemiz. Ama ben o zırhlı araca binmedim çünkü utandım o zırhlı araca binmeye. Antalya’da Türkiye’nin göbeğinde Turizmin olduğu bir yerde kendini bilmez 20-30 seyirci bir şeyler yapmaya çalıştılar. Ama güçleri ne saha da yetti nede saha sonrası olaylarında.Allaha şükür orada dimdik ayakta durduk ve kimseye boyun eğmedik yarın da maçımız olsa gider oynarız orada.Ama bu yapılanları kesinlikle tasvip etmiyoruz.Bunlar adamlığı da,delikanlılığa da sığmaz.Trabzonlu hakem bizi orada çok zor duruma sokup perişan etti.Cezalı duruma düşen oyuncularımız oldu ama biz yine insanlığımızı gösterip kardeş takımımız 1461 Trabzon sporu burada güllerle karşılayıp en iyi şekilde ağırlayacağız.

 

-Biz Türk’üz, Kürdüz, Çerkeziz, Göçmeniz, Avazayız. Bunun ayrımcılığını yapanlar Vatana ihanet edenlerdir

 

Tokuş,bunu her yerde söylüyorum biz bu vatanın insanıyız. Hem Türküz, Hem Kürdüz, Çerkeziz, Avazayız, Göçmeniz biz her şeyiz. Biz bu ülkede yaşıyoruz. Bunun ayrımcılığını yapanlar bu vatana ihanet edenler. Burada hiç kimse kendi kafasına göre Milliyetçilik yapmasın. Orada ben herkesin nasıl Milliyetçilik yaptığını çok iyi biliyorum. Türkiye’nin en güzel yerlerinde deniz kenarında en güzel meyveleri yiyerek, en güzel yerlerde, en güzel yerlerde oturup tatil yaparak hiç kimse milliyetçilik yapmasın. Milliyetçiliği buradaki insanlar yapıyor. Burada insanlar tozun, toprağın içinde her türlü sıkıntının içinde ama aslanlar gibi de ülkesini temsil ediyorlar. Bayrağına ihanet eden hiç kimse yok zaten. Biz o takım ortamında sahaya çıktığımız zaman bize karşı çalınan müziğe bir anlam veremedik. Siz kime bu marşı çalıyorsunuz. Bizim çocukluğumuzda dinlediğimiz marşları bize orada çalıyorlar. Ama önce bir aynaya baksınlar. Bunlar çok yakışık şeyler değil ve önünü almamız lazım. Devletin de bu konuda duyarlı olması lazım. Yazık insanları birbirine kırdırmasınlar, kin gütmesinler. Biz spor adamıyız ve işimizi yapıyoruz. Biz futbolumuzu oynuyoruz bizleri kesinlikte ne siyasete nede başka bir şeye alet etmesinler.

 

-Cizre’den hiçbir takım zırhlı araçla stattan çıkmadı. Buda Cizre’nin ve İnsanlarının güzelliği

 

         Cizre Spor Teknik Direktörü Yusuf Tokuş,Bize öyle terör propagandası yapan insanların hepsinden daha kral milliyetçiyiz ve bayrağımızı ve ülkemizi daha çok seviyoruz. Her gittiğimiz yerde bize alışmışlar terör propagandası ya artık bırakın bu işleri. Biraz delikanlı ve biraz dürüst olun. Biz ekmeğimiz için burada mücadelemizi veriyoruz. Çarşıya çıktığımız zamanda gezemiyoruz çünkü biri evine davet ediyor, biri çay içmeye götürüyor. Gelsinler burada misafirperverliği görsünler, adamlık, insanlık görsünler. Böyle zırhlı araçla otele gitmeye benzemiyor bu işler. Cizre’de hiçbir takım sahadan zırhlı araçla çıkmadı. Buda Cizre’nin ve İnsanlarının güzelliğidir. Hiç kimse bu güzelim topraklara buradaki insanlara ihanet etmesin. Yalandan da siyaset yapmasın.”dedi.

 

-Bu coğrafyaya ve Cizre Spora karşı Ön yargılar var

 

Serik Spor maçı sonrası uğradığı saldırı sonucu gözünden ve vücudunun değişik yerlerinden yaralanan Kaleci Antrenörü Erol Ayçiçek ise; “batı illerinde bu coğrafyaya ve Cizre Spora Ön yargılar var.İyi oynadığımız ama haksızlığa uğradığımız maç sonunda haklı olarak hakeme gidip itirazlarda bulunduk.Hakemlerin yanından dönerken orada bir karışıklık oldu ve bende arkadaşları ayırmaya çalıştım.O esnada Serik Belediye Spor Futbolcusu Alican Tez,bir futbolcuya yakışmayan.Oyuncu ahlakına ve davranışına yakışmayan bir şekilde sol gözüme vurdu ve aldığım darbe sonucu yere düştüm.Yerdeyken de birkaç darbe aldım.Bu yapılanları şiddetle kınıyorum.Hiç bir şey bir insanın sağlığından daha önemli değildir.Orada gözümü kaybetmiş olsaydım yada görme yetimi kaybetmiş olsaydım orada bize bunları yapanlar mutlumu olacaktı acaba.Onun için bu tür olayların yaşanmaması için herkesi sağduyulu olmaya ve maçları futbol tadından izlemeye davet ediyorum.” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.