STK`LARDAN OLUŞAN SİLOPİ PLATFORMU FAALİYETLERİNE BAŞLADI

STK`LARDAN OLUŞAN SİLOPİ PLATFORMU FAALİYETLERİNE BAŞLADI
Silopi’de faaliyette bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarından oluşan Silopi Platformu çalışmalarına başladı ve ilk olarak Kanaat ve Din Adamlarını evlerinde ziyaret ettiler.Platform üyeleri Silopi’de bulunan kanaat önderlerinden...
 Silopi’de faaliyette bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarından oluşan Silopi Platformu çalışmalarına başladı ve ilk olarak Kanaat ve Din Adamlarını evlerinde ziyaret ettiler.

Platform üyeleri Silopi’de bulunan kanaat önderlerinden molla Muhterem Agitoğlu ve İbrahim Tayşun’u evlerinde ziyaret ettiler. Silopi Platformu üyeleri daha sonra kanat önderleri ile Silopi’nin sorun ve çözümleri hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Evlerine yapılan ziyaretten dolayı memnun olduğunu söyleyen Molla Muhterem Agitoğlu ilçen sorun ve sıkıntılarına çözüm için böyle ağır bir yüke omuz veren değerli dernek temsilcileri ve başkanları tebrik ettiğini söyledi.

Muhterem Agitoğlu “Bu memleket hepimizin.hepimizin birlik ve beraberlik içerinden dayanışma göstererek bütün sorunlarımızı sıkıntılarımızı çözmek daha kolay olacaktır.Bu memleket hepimizin son zamanlarda gençlerimizin çocuklarımızın dininden örf Ve adetlerimizden giderek uzaklaştığını üzülerek görmekteyiz.Hepimize bu manada çok büyük görevler düşmekte.Anne babalarımıza STK larımıza din adamlarımıza kanaat önderlerimize esnaflarımızda bu taşın altına elini koymalı.Bu yolda asıl mesleğim din konusunda her zaman Platformunuzun yanındayım başkanlarımızın yanındayım.” Dedi

Kanaat önderlerinden İbrahim Tayşun ise yaptığını açıklamasında şunları söyledi “ Eğer hepimiz aynı güneşi görüyorsak, Aynı yağmurda ıslanıyorsak, aynı gölgede dinleniyorsak, aynı ağıtı yakıyorsak aynı gözyaşını döküyorsak neden aynı masaya oturmaktan bir araya gelmekten çekiniyoruz. Memleketimizin derneklerinden oluşturulan böyle bir platform oluşumu beni gelecek için çok umutlandırdı. İlçemizin sorun Ve sıkıntılarına çözüm için herkes siyasi görüşünü ideolojisini tüzüğünü görevini bir kenara bırakmalı. Aynı havayı solukladığımız bu memleket için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Çıktığınız bu yolda sizleri çekemeyen cahiller yolunuza çıkarak sizleri bezdirmek için yalan iftira atacaklar. Sizler bunlara kulak asmadan yolunuza devam edin. Unutulmasın ki başarıya giden yolda çekilen çile kutsaldır mantığıyla hareket edilmeli.”

Konu hakkında açıklamada bulunan Silopi Platform sözcüsü Kemal Özdemir yapılan ziyaretler hakkında şu açıklamayı yaptı “ilçemizin sorunlarına sıkıntılarına çözüm aramak çözüm bulmak için çıktığımızda bu yolda en büyük hedefimiz  ilçemizin değerli kanaat önderlerini ziyaret ederek derdimizi platformumuzun kuruluş amacını değerli büyüklerimize anlatmak onlarında bu yolda bize çok katkı sağlamalarını gerektiğini ifade etmek istedik.Yara bizim yaramız ilçe bizim İlçemiz hepimizin bir arayış içerisine girdiğimizde inanıyorum ki sorunların çözümü daha kolay olacak.Bizler kutsal cudi dağının avlusundayız.Bolluk ve bereket dolu topraklarda son zamanlarda bu imajımızı zedeleyecek gelişmelerin olması hepimizi kuşkulandırmaktadır.Hepimizin dayanışma göstererek herkesin fedakarlık yapmasını rica ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.