Cizre'de Gönüllü Öğretmenlerin "İlk İzler" Karma Resim Sergisi

Cizre'de Gönüllü Öğretmenlerin "İlk İzler" Karma Resim Sergisi
Cizre’de dört gönüllü Öğretmen tarafından açılan "İlk İzler" Karma Resim sergisi büyük bir ilgi gördü.

dsc-6349.jpg

Cizre'de Bedia Yanık, Kader Şan, Özlem Kalkan ve Nihat Levent isimli dört gönüllü öğretmen yaptıkları ilk eserlerini Cizre Belediyesi fuaye alanında "İlk İzler" karma resim sergisi ile vatandaşların beğenisine sundu.

dsc-6364.jpg

Düzenlenen sergide 4 ana konu üzerinden yapılan resimler ziyaretçilerin beğenisine açıldı. Sergide özellikle Cizre değerleri üzerine yapılan eserler katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

dsc-6376.jpg

Resim sergisi çalışmaları hakkında bilgi veren ressam Nihat Levent, sergi açma kararını alırken temel amaçlarını şu şekilde açıkladılar: Sanatın toplumu birleştirici gücünden faydalanarak kültürümüzde sanatsal farkındalık oluşturmak ve farklı bakış açılarını bir araya getirmektir. Cizre halkına bir iz bırakma amacıyla sergi düzenleme kararı aldıklarını belirten Levent, farklı güzel sanatlar alanlarindan bir araya gelen sanatçılar olarak hem çeşitli disiplinlerden eserler sergileme, hem de özgün çalışmalarıyla karma bir sergi oluşturarak sanatın zenginliğini ve çok yönlülüğünü vurgulamayı hedeflediklerini ifade etti.

dsc-6381.jpg

Levent, "Çalışmaları biz geleneksel olarak ele aldığımız zaman kültürün ve kültürün gelişmesi için geçmişten günümüze azalıp yok olma derecesine geldiğini göstermek amaçlı böyle bir etkinlik sergisinde bulunduk. Bu etkinliğin amacı Cizre halkımızın ilgisini bildiğimiz için yaptık. Bu sanat etkinliklerinin bölgemizde zamanla azaldığını biliyoruz. Bu sergimizde genel olarak Cizre ve Cizre'nin dışında olan kültürün burada aktarılması veya daha nadir olarak resme aktarılması amaçlı etkinlik düzenliyoruz. Çalışmalarda Cizre halkımızın sanatseverlerini ve sanatseverlerin var olup ama bilinmediğini, üst düzeyler bakımından bilinmediğini veya coğrafyada sanatçıya az önem verildiğini hissettirmeye çalıştık.

dsc-6383.jpg

Burada yaptığımız çalışma ile görüyoruz ki sanatın azalmadığını ve daha çok olduğunu fark ettik. İlkokuldan beri resim yapmaya devam ediyorum. Lise dönemlerimde bir öğretmenim tarafından keşfedildiğim bir çalışma ile resim kursuna davet etti. Bu resim kursu üzerinden devam ettim ve üniversite okudum. Hislerimi kattığım çalışmalar sayesinde sanatı daha çok seviyorum. Bu sergiyi Cizre halkımıza ve sanatsever arkadaşlarıma daha çok hissettirme çalışmakla beraber oluşturulan bir etkinlikle buradayız."

dsc-6392.jpg

Resim sergisini gezen Abdulaziz Bilge, bu tür çalışmaların desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Bilge,"bu anlamlı serginin açılışına imza atan gönüllü öğretmenlerin burada yetişip eğitim aldıklarını. Farklı Üniversitelerde Güzel Sanatlar Fakütesi'den mezun olduktan sonra da ilk sergilerini de yetişip, eğitim gördükleri yer olan Cizre'de açmaları da bizim içinde ayrı bir mutluluk olmuştur."
dsc-6401.jpgSergide Cizre tarihiyle ilgili resimleri de gördüklerini ifade eden Bilge, bunun dışında da resim sanatının çok güzel inceliklerini yansıtan tablolarla karşılaştık. Sanat açısından böyle çalışmaların Cizre'de olması bizi mutlu etti. Bu tarz çalışmaların daha da desteklenmesini arttırılmasını istiyoruz. "

dsc-6411.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum