TAŞERON İŞÇİLERİNİN KADROYA GEÇİŞİ İÇİN CİZRE`DE İLK BAŞVURULAR YAPILMAYA BAŞLANDI

TAŞERON İŞÇİLERİNİN KADROYA GEÇİŞİ İÇİN CİZRE`DE İLK BAŞVURULAR YAPILMAYA BAŞLANDI
Taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya geçiş için ilk müracaatlar Cizre’de başladı. Bir çok Kamu Kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi Cizre Devlet Hastanesi bünyesinde çalışan taşeron işçiler Kadroya geçebilmek adına...

Taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya geçiş için ilk müracaatlar Cizre’de başladı. Bir çok Kamu Kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi Cizre Devlet Hastanesi bünyesinde çalışan taşeron işçiler Kadroya geçebilmek adına başvurularına gerçekleştirmeye başladılar. Hastane Başhekimi başvuruları kabul ederken, başhekimlikte de uzun kuyruklar oluştu.

 

Şırnak’ın Cizre İlçesinde Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi bünyesinde çalışan 266 taşeron işçinin, kadroya geçişi için müracaatlar başladı. Taşeron işçilerin kadroya geçişi için Cizre’de ilk müracaatlar yapıldı. İlk Başvuruları Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi ve Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Hidayetullah Erzen aldı.696 sayılı KHK ile getirilen haklar kapsamında yüz binlerce taşeron işçi, kadroya geçiyor. Cizre Devlet Hastanesi bünyesinde çalışan 266 işçi için resmi süreç başlatıldı. Hastane başhekimi müracaatları kabul ederken, Yıllarca taşeron olarak çalışan işçiler ise büyük sevinç yaşadı.

 

Bugün itibari ile kadroya geçmek için başvuru evraklarını başhekimliğe teslim ettiğini belirten Taşeron İşçisi Mahmut Mol, yaklaşık 11 yıldır hastanede taşeron işçisi olarak çalışıyorum ve kadro hayali ile yanıp, tutuşuyorduk sürekli. Her seferinde işten çıkarılacak mıyız acaba yada bir sıkıntı olur mu endişesi ve korkusu vardı biz taşeron işçilerinde. Çok şükür artık yıllardan beridir yüz binlerce kişinin ailece beklediği kadro hayaline kavuşmuş bulunmaktayız. Taşeron işçilerinin Kadroya geçmesinde emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a, Başbakan’ımıza, Çalışma Sosyal ve Güvenlik Bakanımıza, Maliye Bakanı ve diğer tüm bakanlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz dedi.

 

Ailece yıllardır bu kadro müjdesini beklediklerini belirten Mol,bu konuda hep ümitliydik ve bu ümidimiz gerçekleşti.Buna vesile olan herkese bütün taşeron işçileri adına teşekkür ediyorum dedi.

 

Hastanede güvenlik elemanı olarak 8 yıldan bu yana taşeron işçisi olarak çalıştığını ifade eden Emine Oktaykaan ise, kadro bizim için hayaldi ama hayalimiz gerçek oldu, çok mutluyuz. Emeği geçen Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza minnettarız. Yıllardır beklediğimiz kadroya geçtiğimiz için mutluyuz. Çünkü bundan önceki süreçte sürekli endişelerimiz vardı. İşten atılma ve benzeri birçok sıkıntılar yaşanıyordu. Ama bu saatten sonra en azından iş güvenliğimiz olacak ve her şeyden önce rahat olacağız. Buda bizi mutlu ediyor.

 

On yıldan bu yana hastanede taşeron işçisi olarak çalıştığını belirten Muhammed Yesra Yural ise, bundan önce taşeron firmalara bağlıydık. Bazen maaşlarımız geç yatıyordu, bazen işten olma endişesi yaşanıyordu. Ama artık taşerondan kadroya geçişimiz başladı. Bizlerde gerekli evrakları hazırlayıp Cizre Devlet Hastanesi Başhekimliğine başvurumuzu yaptık. Bu vesile ile biz taşeron işçilerinin kadroya geçişinde emeği olan başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bütün yetkililere teşekkür ediyorum dedi.

 

Yaklaşık iki günden bu yana Taşeron işçilerinin kadroya geçişi için müracaat evraklarını kabul etmeye başladıklarını belirten Hastane Başhekimi Mehmet Hidayetullah Erzen, kurumumuzda çalışan geçici Taşeron işçilerinin kadroya geçmesi için yoğun bir şekilde başvuruları kabul ediyoruz. Taşeron işçilerinin işlemlerini daha seri bir şekilde gerçekleştirmesi için de bir ekip oluşturduk. Gerçekten de hükümetin atmış olduğu bu adım personellerimizi memnun etti, dolayısı ile bizleri de memnun etti. Bu anlamda taşeron işlerinin kadroya geçme kararını veren Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Hükümetimizin tüm bakan ve milletvekillerine teşekkür ediyorum diye konuştu.

 
Cizre Devlet Hastanesindeki taşeron işçi başvurularında işçilere yardımcı olmak ve bilgilendirmek üzere Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Hidayetullah Erzen’i Makamında ziyaret eden Şırnak İş Kur İl Müdürü Sadık Bora’da;”3 Ocak 2018 tarihinden itibaren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Julide Sarıeroğlu’nun bize verdiği talimat üzerine Şırnak Sosyal Güvenlik İl Müdürümüz ile birlikte koordineli bir şekilde çalışarak. Taşeron işçisi kardeşlerimizin kadroya geçişinin sağlıklı bir şekilde olabilmesi ve sürecin daha iyi sağlanabilmesi amacıyla çalışmalarımıza başladık. Bizde Cizre Devlet Hastanesinde hem kurum yetkilisi arkadaşlarla hem de geçiş sürecine dahil olan emekçi kardeşlerimizle görüşerek, bu sürecin daha sağlıklı işleyebilmesi için gerekli bilgilendirme çalışmalarını yaptık. Bu konuda kurumda bir ekip oluşturduk ve kurumun telefonunu da hem kurum yetkililerine hem işçi kardeşlerimize vererek bu geçiş sürecinde karşılaşabilecek sorunları çözmek amacıyla kendilerine yardımcı olmaya çalışcağız. Bu çalışmanın bütün işçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Onların mutlu olması bizleri de mutlu etmiştir”  diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.