TOKİ TERÖR MAĞDURU VATANDAŞLARA YILSONUNDA EVLERİNİ TESLİM EDİYOR

TOKİ TERÖR MAĞDURU VATANDAŞLARA YILSONUNDA EVLERİNİ TESLİM EDİYOR
2015-2016 Yılları arasında Şırnak Merkez ve ilçelerinde yaşanan hendek,barikat ve terör olayları nedeni evleri yıkılan ve mağdur olan terör mağduru aileler için Cizre,Silopi,İdil ve Şırnak merkezde TOKİ tarafından yapılan...
 2015-2016 Yılları arasında Şırnak Merkez ve ilçelerinde yaşanan hendek,barikat ve terör olayları nedeni evleri yıkılan ve mağdur olan terör mağduru aileler için Cizre,Silopi,İdil ve Şırnak merkezde TOKİ tarafından yapılan yeni konutlar 2018 yılı sonunda vatandaşlara teslim edilecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 60 bin sosyal konut üreterek geride bıraktıkları 2017 yılının ardından, 2018 yılında da 60- 70 bin arası konut üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Turan," Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari'de terör mağduru vatandaşlarımız için 25 bine yakın konut inşaatına başladık. 2017 yılı sonunda teslim ettiklerimiz var, 2018 yılında tamamına yakınını teslim etmiş olacağız" dedi.

"TERÖRDEN ZARAR GÖREN VATANDAŞLAR İÇİN YAPTIĞIMIZ 25 BİN KONUTUN TAMAMINA YAKININI BU YIL TESLİM EDECEĞİZ"

Turan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terörden zarar gören vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Hakkari'de yıkılan ve tahrip olan binaların yerine 25 bin yeni konutun inşasına başladıklarını vurguladı ve ekledi:"Yine 2017 yılının en önemli konularından bir tanesi Güneydoğu'da çukur olaylarıyla başlayan ve yıkımlara sebep olan şehirlerin yeniden inşa edilmesiydi. 2010'dan itibaren, Diyarbakır'da hem Sur hem de dışında, Mardin Nusaybin'de, Şırnak Cizre'de, Silopi'de, Hakkari Yüksekova ve İdil'de bu il ve ilçelerin tamamında 25 bine yakın konut inşaatına başladık. 2017 yılı sonunda teslim ettiklerimiz var, 2018 yılında tamamına yakınını teslim etmiş olacağız."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.