TÜRK EĞİTİM-SEN`DEN İFTAR YEMEĞİ PROGRAMI

TÜRK EĞİTİM-SEN`DEN İFTAR YEMEĞİ PROGRAMI
Türk Eğitim-Sen tarafından düzenlenen iftar programında bir açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Musa Akkaş emekliye verilen bayram ikramiyesinin çalışanlara da verilmesini talep etti. Türk...
 

Türk Eğitim-Sen tarafından düzenlenen iftar programında bir açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Musa Akkaş emekliye verilen bayram ikramiyesinin çalışanlara da verilmesini talep etti.

Türk Eğitim-Sen Şırnak İl Başkanlığı tarafından geleneksel olarak Şırnak’ta düzenlenen iftar programına Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Musa Akkaş, Selahattin Dolğun, Şırnak İl Başkanı Turgut Tatar, sendikaya bağlı öğretmen ve memurlar katıldı. İlki 2014 yılında yapılan iftar programı, yaşanan olaylar nedeniyle 2017 yılında ikincisi yapılmış ve üçüncü programda bu sene özel bir tesiste gerçekleştirildi. 250 kişilik düzenlenen iftar programı İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. İftarın açılması ve konuşmaların yapılmasının ardından öğretmenler sorun ve sıkıntılarını genel başkan yardımcıları ile paylaştı. Programın sonunda bir açıklamada bulunan Türk Eğitim-Sen Şırnak İl Başkanı Turgut Tatar, “Malumunuz 2015 yılındaki dönemde bir kafede oturamıyorduk. Ama şimdi huzur ortamı var. Bu huzur ortamı her şeye bedeldir. Bugün bu iftar yemeğini verdik. Eğer huzur olmasaydı bu iftar yemeğini burada veremezdik. Allah devletimizden razı olsun” diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Musa Akkaş daha öncede Şırnak’a geldiğini ancak o dönem ile bu dönem arasında büyük farklılar olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

 “devlet varlığını devlet yüzünü burada göstermiş. Şuna da herkesin inanmasını isterim ki Türkiye Cumhuriyeti devleti milletiyle bölünmez bir bütündür. Beni üzen şu oldu tabi. Cizre’den Şırnak’a gelirken çok sayıda polis barikatlarından geçtik. Elbette bu burada yaşayan insanlarımızın can güvenliği açısından bu tedbirler önemlidir. Alınması gerekli olan tedbirlerdir. Bunlara seviniyorum ancak bu ülkede bu barikatların olmasına ben gerçekten üzülüyorum. Bu ülkede herkesin yaşayabileceği bir toprağa sahibiz. Herkesin ihtiyacını karşılayabileceği bir Türkiye varken neden bu ayrılıklar yaşanıyor. Bunlar beni düşündürüyor. Türk milleti Alevisi ile Kürdü ile Lazı ile Türkü ile bölünmez bir bütün olarak yoluna devam edecektir.

3600 ek gösterge öğretmenlere, hemşirelere, din görevlilerine verilmesi sendikamızı da sevindirmiştir. Bunu çok olumlu karşılıyoruz. Yine emeklilere bayram ikramiyesi verilmesini de çok sevindirici bulduk. Zira Türkiye Kamu-Sen olarak bizim uzun süredir taleplerimiz arasında yer almıştır. Ancak kamu çalışanlarına verilmemesi çalışanlara verilmemesi üzücüdür. Türkiye Kamu-Sen olarak talebimiz emekli ve çalışanlar ayrımı yapılmaksızın emekli ikramiyesinin tüm çalışanlara ödenmesini talep ediyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.