ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI SİLOPİ`DE ALINMAYA BAŞLANDI

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI SİLOPİ`DE ALINMAYA BAŞLANDI
Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan ücretli öğretmenlik başvuruların alınmaya başlandığını söyledi Müdür Dayanan Başvuruların E- Devlet üzerinden...
 

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan ücretli öğretmenlik başvuruların alınmaya başlandığını söyledi  Müdür Dayanan Başvuruların E- Devlet üzerinden yapılabileceğini ifade etti

Müdür Dayanan şunları söyledi “ İlçemiz, okullarında görev yapan sınıf ve branş öğretmenlerimizden askere giden, ücretsiz izne ayrılan, uzun süreli raporlu olanlar ile norm kadroya bağlı öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına derslerin boş geçmemesi için öncelikli olarak aşağıda belirtilen eğitim durumu sıralamasına göre görevlendirme yapılacaktır.

1- Eğitim Fakültesi mezunları,

2- Fen Edebiyat Fakültesi mezunları (Formasyonu olanlar)

3- Fen Edebiyat Fakültesi mezunları (Formasyonu olmayanlar)

4- Diğer fakülte mezunlarından ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapılacaktır.

5-2 yıllık Önlisanslarda (yüksekokul) sadece  çocuk gelişimi mezunları başvuru yapabilir.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

E-Devlet şifresine sahip olan bireyler, sisteme giriş yaptıktan sonra karşılarına çıkan ekrana `ücretli öğretmenlik` terimini yazarak arama gerçekleştirecek.

Açılan sayfada `Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu` başlığına tıklayacak olan adaylar, başvuru formunda yer alan bilgilerini teyit ederek ileri butonuna tıklayacak.

Tercih aşamasında ise mezun olunan okul kapsamında birden fazla mezuniyet bilgisi tercih edilebilecek”.

Ücretli Öğretmenlik Nedir?

Ücretli Öğretmenlik ders saati karşılığı maaş hesaplanması yapılan bir öğretmenlik çeşididir. Ülkemizde kadrolu öğretmen ataması yeterli sayıda yapılmamasından ötürü uzun yıllardır zaman zaman öğretmen açığının giderilmesi için boş olan öğretmen kadrolarına ücretli öğretmen alınmaktadır. Meslek Yüksek Okulu, Önlisans mezunu ve Lisans mezunu olan herkes ücretli öğretmenlik yapabilir.

Bu sistemin yasal dayanağını 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 89. maddesi oluşturuyor. Söz konusu maddede, “Her derecedeki eğitim ve öğretim kurumları ile Üniversite ve Akademi (Askeri Akademiler dahil), okul, kurs veya yaygın eğitim yapan kurumlarda ve benzeri kuruluşlarda öğretmen veya öğretim üyesi bulunmaması halinde öğretmenlere, öğretim üyelerine veya diğer memurlara veyahut açıktan atanacaklara ücret ile ek ders görevi verilebilir.” ifadesi yer almaktadır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.