Birçok kişi bilmiyordu uzmanlar açıkladı. En sağlıklı ekmek hangisi? Buğday mı kepek mi?

Birçok kişi bilmiyordu uzmanlar açıkladı. En sağlıklı ekmek hangisi? Buğday mı kepek mi?
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre, birçok kişi tarafından merak edilen ve bilinmeyen konulardan biri olan en sağlıklı ekmek türü konusunda doğru bilgiye sahip olmak oldukça önemlidir.

Günümüzde sağlıklı beslenme konusunda artan bilinç ile birlikte, ekmek tüketimi de sıkça tartışılan bir konu haline gelmiştir. Peki, en sağlıklı ekmek hangisidir? Buğday mı, yoksa kepek mi?

Buğday ve benzeri ürünlerin tahıl olarak kullanılmaya başlanmasından bu yana on binlerce yıl geçmiş olsa da, insanlar tarafından en sık tüketilen gıda maddesi ekmek olmaya devam ediyor.

hq720.jpg

Hem doyurucu hem de lezzetli olmasının yanı sıra, et gibi ürünlere nazaran daha kolay erişilebilir olması ekmeği insanların en sık tercih ettiği gıda haline getirirken, modernleşen dünyada ekmek, sağlıksız beslenmek olarak algılanabiliyor.

EN SAĞLIKLI EKMEK TÜRÜ BELLİ OLDU

Diyetisyenler, içerdikleri besin değerleri ve lif oranları nedeniyle beyaz ekmeğin dışında buğday ve kepek ekmeği yemeyi tavsiye ediyor. Ancak Türkiye'de nispeten daha az tüketilen çavdar ekmeği, yapılan araştırmalara göre dünyanın en sağlıklı ekmeği seçildi.

ÇAVDAR EKMEĞİNİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Tahıllar içindeki en koyu renkli, en çok çözünür diyet lif içeren ve doyurucu olan çavdar, bağırsak çalışmasını artırıyor ve kolesterol seviyesini düşürüyor. Faydaları saymakla bitmeyen mucizevi besin, ekmekler arasında en düşük glisemik indekse sahip.

Tüketenler üzerinde saatlerce tokluk hissi yaratması nedeniyle farklı besinlere ihtiyaç duyulmasını ve kilo almayı da engelleyen çavdar ekmeği, insülin direnci ve diyabet riskini azaltıyor.

Kaynak: Gerçek Gündem

Kaynak:Haber Merkezi