Cennet hurması, portakal ve domatesi böyle yemeyin! Zehir etkisi oluşturuyormuş...

Cennet hurması, portakal ve domatesi böyle yemeyin! Zehir etkisi oluşturuyormuş...
Cennet hurması, domates ve portakal hakkında uzmanlardan dikkat çeken uyarı

Cennet hurması hasadı ülke genelinde tamamlanmış durumda. Olgunlaşmamış cennet hurmasının zararlı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca uzmanlara göre domates ve portakal tüketirken de dikkatli olmak gerekiyor.

Ensonhaber.com sitesindeki habere göre; Havalar soğudu, turuncu güzellik tezgahlarda yerini aldı.

Cennet hurması, hem üreteni hem tüketeni mutlu ediyor. Bu hurma çeşitli vitaminler (C vitamini gibi), mineraller (demir, fosfor, çinko gibi), lif ve antioksidanlar açısından zengindir. Bu nedenle, sağlığa çeşitli potansiyel faydaları olan bir besin kaynağı olarak değerlendirilir. Kanseri dahi gerilettiği bilinen cennet hurması, lezzetiyle de beğeniliyor. Olgunlaşmış hali tüketilen cennet hurması, bilinçsizce yenildiğinde sağlık sorunlarına davetiye çıkarabiliyor. İşte tüketmemeniz gereken cennet hurması...

maxresdefault.jpg

Mideye zarar Olgunlaşmamış Trabzon hurması yüksek şeker içeriğiyle sağlığı tehdit eder.

Mideye zarar veriyor!

Trabzon hurmasının yanı sıra, domates ve portakal gibi asidik özelliğe sahip gıdaların aç karna tüketilmesi önerilmez. Bu durum, özellikle reflü ve gastrit gibi rahatsızlıkları olanlar için önemlidir.

ELMA YERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKİYOR

Öte yandan birçok doktor hastalarını uyarıyor. Elmayı kabuğunu soyarak tüketmek gerekiyor. Kabuğuyla tüketilen elma midede hazımsızlığa yol açabiliyor.

Kaynak:Haber Merkezi